Izvor:
12.10.2016 u 19:45
0

NOVI USLOV CARINIKA: U kamionima na Šidu otkriveno 14 ilegalnih migranata

Carinici su 12. oktobra 2016. godine na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj 14 migranata da sakriveni među robom u kamionima uđu na teritoriju EU.Sakriveni migranti pronađeni su prilikom izlazne kontrole u čak pet kamiona. Svi su u kamionske prikolice dospeli na isti način, tako što su isekli sajle sa carinskim obeležjima.

U kamionu domaćih registarskih oznaka, koji je iz Šapca vozio mermerni granulat u Sloveniju, pronađena su dvojica Avganistanaca. Među kartonskim kutijama, koje je ka Sloveniji prevozio kamion beogradskih registarskih oznaka, pronađena su još tri Avganstanca.

U kamionu grčih registarskih oznaka, koji je iz Grčke ka Austriji prevozio aluminijumske ploče, pronađena su trojica mladih Pakistanaca.

Među metalnim profilima u makedonskom kamionu koji je bio na putu ka Italiji, otkrivena su još tri muškarca iz Avganistana.

U praznom tovarnom delu kamiona beogradskih oznaka, koji je krenuo ka EU po robu, pronađena su trojica mlađih muškaraca od kojih je jedan iz Pakistana, a druga dvojica iz Avganistana.

Dalju nadležnost nad ilegalnim migrantima preuzela je policija.

Blic.rs
Foto: Uprava carine / promo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter