Izvor:
04.10.2016 u 13:12
0

HAPŠENJE BIVŠEG KONTRAOBAVEŠTAJCA U PODGORICI: Aleksić negira krivicu

Državljaninu Srbije, bivšem kontraobavještajcu Vojske Jugoslavije pukovniku Radovanu Aleksiću, uhapšenom pod sumnjom da je pre tri meseca pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovica, tužilac je odredio pritvor do 72 sata. Saslušanje Aleksića u Višem državnom tužilaštvu počelo je juče u 15 sati. Njegov advokat saopštio je da je njegov branjenik izjavio da nije kriv, a Tužilaštvo je Aleksiću odredilo pritvor do 72 sata, prenela TV CG.

"Više državno tužilastvo u Podgorici je u saradnji sa Upravom policije tokom izvidaja pribavilo dokaze i podatke iz kojih su proizilazili osnovi sumnje da je državljanin Republike Srbije 11. jula u Podgorici upotrebom vatrenog oružja pokušao da liši života Šukovic Predraga", kazao je državni tužilac Željko Tomković.

Na Predraga Šukovica 11. jula ove godine ispaljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Aleksićev advokat Milan Vujović je kazao da je njegov klijent negirao krivicu.

"Osumnjiceni je u svojoj odbrani iznio da nema nikakve veze sa predmetnim krivičnim đelom i dogadajem koji se desio tih dana. On smatra da je to nastavak opstrukcije koja se vrši protiv njega od 1999, kada je u Nikšicu prebijen", kazao je Vujović.

Aleksić je uhapšen po poternici crnogorskog tužilaštva, na granicnom prelazu Dobrakovo, prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju. Prilikom hapšenja nalazio se u rent-a-kar vozilu podgorickih oznaka, a posle hapšenja odvezen je u Podgoricu.

Po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mjesta dogadaja u pravcu bekstva na kojima je, kako se veruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg nacelnika Ođeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

Aleksic je u javnost dospeo 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću.

U to vreme bio je nacelnik bezbednosti Podgorickog korpusa VJ. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadaci nikada nisu otkriveni, prenose mediji.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obaveštajne službe u Podgorici. Posle referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

Tanjug
Foto: Vijesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter