Izvor:
30.09.2016 u 15:02
0

MUP SRBIJE: Žestoka borba protiv kriminala na JUGU ZEMLJE

Policijska uprava u Pirotu, u proteklih osam meseci, najuspešnija je u borbi protiv proizvođača i krijumčara droge na području Srbije. Prema rečima Slaviše Virijevića, novog načelnika koji je na ovom mestu od pre tri meseca, u 77 zaplena otkriveno je 68,4 kilograma opijata, od čega je marihuane 46,9 kilograma, ekstazija 13,2 kilograma i 7,6 kilograma heroina.

– Procersuirano je 65 osoba, mahom stranih, ali i domaćih građana, a po zapleni heroina smo ubedljivo najbolji u Srbiji – konstatuje Virijević.

Prema njegovim rečima, najveća zaplena na domaćem terenu desila se u selu Petačnici, gde je otkrivena plantaža sa 45,8 kilograma marihuane, na jednom porodičnom imanju.

Kada je reč o opštem kriminalu, u proteklih osam meseci broj krivičnih dela je manji za 14 procenata, dok je veći broj rasvetljenih krivičnih dela u odnosu na prošlu godinu, a procenat rasvetljenih dela se sa 42 povećao na 72 odsto.

Jedan od značajnijih uspeha je i razotkrivanje organizovane grupe kriminalaca koji su mesecima bili strah i trepet za motorizovane putnike na auto-putu od Beograda ka granici sa Bugarskom. Ova grupa je iz parkiranih automobila krala mobilne telefone, satove, nakit, novac, ali i pljačkala menjačnice, benzinske pumpe i ostale objekte duž auto-puta.

Shodno aktuelnim dešavanjima oko migrantske krize, Policijska uprava u Pirotu, zajedno sa vojskom, obezbeđuje i preko 135 kilometara granice sa susednom Bugarskom, koja je veoma teška za obezbeđivanje, jer se radi o nepristupačnom terenu koji se proteže na pojedinim mestima i do 2.000 metara nadmorske visine. Upravo je upućeno tridesetak policajaca kao ispomoć kolegama na terenu.

VRANjE: SUZBIJAJU TRGOVINU LjUDIMA

Uprkos brojnim izazovima koji uključuju i migrantsku krizu, rezultati rada policije u ovoj godini u Pčinjskom okrugu ukazuju na pad kriminaliteta.

– Ukupno je, u ovom periodu, otkriveno 1.030 krivičnih dela – kaže načelnik policije u Vranju Igor Živković i dodaje da se beleži rast ravetljenih slučajeva.

Područje koje pokriva vranjska policijska uprava dodatno je opterećeno migrantskom krizom. Od zatvaranja balkanske rute policija intenzivno radi na suzbijanju trgovine ljudima. U prvih osam meseci ove godine otkrivena su 54 slučaja nedozvoljenog prelaska granice i krijumčerenja ljudi. Preko 90.000 migranata je, prema podacima policije, prošlo kroz područje Pčinjskog okruga.

JAGODINA: USPEŠNO PROTIV KORUPCIJE

Ukupna stopa kriminaliteta na području Policijske uprave Jagodina u prvih osam meseci smanjena je za 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare PU Jagodina.

– Od 1.024 krivična dela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 58 odsto je rasvetljeno – precizirao je Dejan Purić, načelnik Odeljenja kriminalističke policije.

Posebna pažnja bila je posvećena korupciji, pa je podneto 65 krivičnih prijava protiv direktora javnih preduzeća, radnika poreskih uprava, lokalne samouprave, prosvete, ali i protiv policijskih službenika.

NIŠ: CEO GRAD POD KAMERAMA

Načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić izjavio je danas da bi Niš uskoro trebalo da postane prvi grad u Srbiji, i čitavom regionu, koji će stopostotno biti pokriven kamerama, što očekuje da će znatno uticati na smanjenje broja krivičnih dela.

– Deo tih kamera biće postavljen do Nove godine. Kamere će, između ostalog, biti postavljene na bulevarima, mestima gde se okuplja više ljudi, na objektima od posebnog značaja i na ulazima u grad – rekao je Mitić.

Novosti
Foto: MUP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter