Izvor: Tanjug
08.08.2020 u 19:07
0

UKLONJENI LEDOLOMCI sa obale u Novom sadu!

Ledolomci Čakor i Vučevo, koji su se nalazili na obali Dunava, nedaleko od železničko – drumskog mosta u Novom Sadu, danas su odvučeni na za to određenu lokaciju na desnoj obali Dunava u Starim Banovcima.

To je učinjeno na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je 31. jula pokrenuo urgentno rešavanje pitanja uklanjanja brodova – ledolomaca Čakor i Vučevo, imajući u vidu da su bili značajno potonuli i da su mogli naneti štetu i posledice, saopšteno je iz gradske uprave Novog Sada.

Prethodno, još u maju, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo Rešenje kojim je bila naložena rasprema brodova bez odlaganja.

OVO MORATE ZNATI

TO NISAM MORALA DA DOŽIVIM: Doktorka Katarina nikada neće zaboraviti ODLAGANJE TELA u limene sanduke i jednu UŽASNU noć

PATRIJARH IRINEJ OTKRIO: Milo je doveden u Patrijaršiju kao „budućnost srpskog naroda“, TUGA ME OBUZIMA KADA VIDIM LJUDSKI PAD!

VESIĆ SE OGLASIO: Pogledajte ovaj istorijski dokument iz Zagreba na ćirilici pa pričajte o oduzimanju ulica! (FOTO)

Kako vlasnik brodova nije u kratkom roku preduzeo adekvatne i hitne mere raspreme, Grad Novi Sad se, u saradnji sa resornim ministarstvom, obratio urgentnim pisanim zahtevom Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Odeljenju za vodnu inspekciju.

SAZNAJTE JOŠ

UŽAS! Rodila dete pa ga BACILA: Na bebinom telu UJEDI i BUBE!

IGRE NERAVA: Najviši zvaničnici Hongkonga pod sankcijama SAD

DEFINITIVNO KRAJ?! Nataša OSTAVLJA Strahinju

URNEBESNO! Pogledajte kako učesnici Parova SPAVAJU, ko ne skida šminku, ko spava u ljubavi, a ko u NEMIRU (FOTO)

Nakon hitne reakcije gradonačelnika Vučevića, po prethodnom Rešenju i nalogu resornog ministarstva, a kasnije i drugih nadležnih institucija, poslednja dva dana bez prestanka vršilo se ispumpavanje vode sa brodova. Kako se navodi u saopštenju, nije se čekalo da vodostaj Dunava opadne, kako je prethodno obrazlago vlasnik brodova da nivo vodostaja reke onemogućava sprovođenje aktivnosti razmeštanja brodova.

Nakon ponovne reakcije gradonačelnika Novog Sada i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Lučka kapetanija Novi Sad je juče naložila vlasniku brodova da u najkraćem mogućem roku ukloni brodove Čakor i Vučevo, koji su se nalazili izvezani na km 1254 reke Dunav, uz levu obalu. Izdat je i nalog da se odmah nađe rešenje obezbeđivanja broda dovoljne snage da može da povuče nasukan brod Čakor i da ga zajedno sa brodom Vučevo odvuče na za to određenu lokaciju na km 1192 uz desnu obalu (Stari Banovci).

Grad Novi Sad izrazio je veliku zahvalnost Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na hitnim i brzim reakcijama u cilju sprečavanja nastanka bilo kakvih štetnih posledica po građane i grad Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter