Izvor:
26.06.2016 u 16:15
0

BICIKLI, HRANA I KAFA SA AMBASADOROM: Narandžasta nedelja donosi duh HOLANDIJE!

Povodom završetka predsedavanja Savetom Evropske unije, Ambasada Kraljevine Holandije organizuje "Orange Week – Nedelju Holandije u Beogradu", od 27. juna do 2. jula.

"Orange Week" (Narandžasta nedelja) će početi zajedničkom izložbom fotografija srpskog i holandskog fotografa "Primenjena nostalgija" u Mikser hausu. Projekat "Primenjena nostalgija" je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva eminentna fotografa – jednog iz Srbije i drugog iz zemlje predsedavajuće Evropskoj uniji. Marko Rupena je fotografisao mesta i situacije u Amsterdamu koje ga podsećaju na Beograd, dok je Ilvi Niokiktijen fotografisala Beograd koji liči na holandski glavni grad. Izložba je inicijativa Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, sa ciljem da se unapredi kulturna saradnja i promoviše zemlja koja predsedava Evropskoj uniji, kao i da se promoviše Srbija i pruži joj se podrška na putu u EU.

Sutra od 16 časova svi zainteresovani građani mogu prisustvovati druženju i razgovoru uz kafu sa ambasadorom Holandije Henk van den Dolom, v. d. direktora Kancelarije za evropske integracije Ksenijom Milenković i timovima ambasade i kancelarije.

"Orange Week" se nastavlja "Delikatesnim ponedeljkom" u Kulturnom centru "Grad", gde će tim ambasade kuvati za goste, a pripremaju i ukusno "narandžasto iznenađenje" za tu priliku.

Tokom "Nedelje Holandije" u Beogradu, u Domu omladine će biti prikazivaninovi holandski filmovi – "Borgman" Aleksa van Varmerdama, "Akvarijum" Andree ArnoldI "Golcijus i Pelikansko drustvo", Pitera Grinaveja.

Organizatori su najavili i veliku biciklističku vožnju – "Orange Bike Ride", 2. jula od 17 časova sa Trga Republike, projekciju holandskog filma "Admiral" Rula Rajne u okviru programa "Filmstreet-a" 2. jula kod Muzičkog paviljona na Kalemegdanu, kao i "Orange Party" iste večeri kada će na Kalemegdanu (tereni K.K. Partizan) publiku zabavljati holandski i srpski DJ-evi.

Ulaz na većinu događaja je besplatan.

Tanjug
Foto: Facebook/NLembassySerbiaMontenegro

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter