Izvor:
13.12.2019 u 18:02
0

PREGOVORI U TOKU: Pančevo još bez rešenja za problem subvencionisanja dece u privatnim vrtićima!

U zgradi Gradske uprave u Pančevu danas je održan jednočasovni sastanak roditelja koji su 4. decembra predali peticiju za subvencionisanje dece u privatnim vrtićima sa Tatjanom Božić, članicom Gradskog veća zaduženom za obrazovanje, Milenkom Čučkovićem, većnikom zaduženim za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike i predsednikom Skupštine grada Tigranom Kišom.

Roditelji su izneli molbu da Grad u najkraćem roku reši problem dece koja nemaju subvencije za vrtić, konstatujući da je, u atmosferi u kojoj Beograd, Novi Sad i ostali gradovi imaju rešen problem subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima, ovo ogroman propust Pančeva i da Grad ne sme sebi da dopusti da ovaj problem ostane nerešen – rekla je Ivana Rakidžić Krumes, potpisnica peticije.

Roditelji su, kako kažu, dobili uveravanja da će im se u roku od sedam dana Gradska uprava obratiti sa odgovorom na njihove zahteve.

Da li i kada roditelji mogu da očekuju isplatu subvencija, pokušali smo pre nekoliko dana da saznamo od većnika Milenka Čučkovića koji je rekao da „se ova sredstva vode u stavci socijalna davanja, ali da je to u okviru obrazovanja“ i uputio nas na većnicu Tatjanu Božić. Ipak, od nje danas nismo uspeli da dobijemo komentar, jer se nije javljala na broj poznat redakciji.

Novi sastanak zakazan je za sledeći petak u 12 časova, a roditelji do tada neće organizovati proteste koje su najavljivali.

Izvor: Blic
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter