Izvor:
12.12.2019 u 13:22
0

OBORILI SU ME NA ZEMLJU I ŠUTIRALI: Pretučena novinarka Ljiljana Stanišić

Novinarka "Kurira" Ljiljana Stanišić održala je danas konferenciju za novinare o napadu koji se dogodio na nju. Podršku joj je pružio i odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić.

Ona je opisala kako je napadnuta i šta se sve događalo u jednom elitnom beogradskom restoranu.

– Dve devojke i dva muškarca za susednim stolom restorana su prokomentarisali da ih snimam. Čula sam to, ali nisam im pridavala pažnju. Kada sam krenula kući, zaustavila me je jedan dečko, a pored njega su bile dve devojke. Tražili su da obrišem snimak koji ja ni nemam – počinje priču novinarka.

Ona navodi da su joj pretili. Ali, on im nije dozvolila da joj uzmu telefon.

– Onda su fizički nasrnuli na mene. Pokušala sam da pozovem policiju, ali od straha nisam potrefila broj. Niko mi nije pomogao. Tražila sam i od taksista da pozovu policiju, ali ništa od toga. Bila sam u beznađu. Oborili su me na zemlju, čak su me i šutirali. Devojka me je brutalno udarila u glavu. Vratili su me u restoran i prijatelji su me tada odbranili. Ipak, nisam mogla da se oporavim od šoka. Nazvala sam policiju kada su napadači otišli, a oni su uzeli izjave, lekarske nalaze posle pregleda tu noć, snimke sigurnosnih kamera – objašnjava novinarka "Kurira" koja se zahvalila policiji, KBC Zvezdara, udruženju novinara UNS i NUNS, kolegama na podršci.

Odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić se obratio medijima.

– Napadnuta je naša koleginica Ljiljana Stanišić. Nismo se do sada oglašavali da ne bismo remetili istragu: Tri osobe koje su vinovnici napada su bili privedeni i saslušani su. Ljilja ima teške telesne povrede – glave i kičme – naveo je on.

Ovaj napad na novinare nije usamljen u 2019, a protekle godine je bilo više napada na novinare i želimo da vom konferencijom da ukažemo na težak položej novinara.

Izvor: Kurir

Foto: Arhiva


PROČITAJTE JOŠ

ON JE HEROJ KOSMETSKIH SRBA Pogledajte kako Vlada Petrović pomaže našim ljudima!

OPREZ! OVO NIJE ZA LJUDE: Ne kupujte ovo mleko!

UCENJIVALI DEČKA ZA 5.000 EVRA Gepekovali, tukli, pa naseli na dečiju foru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter