Izvor:
12.12.2019 u 08:23
0

STIGLO SAOPŠTENJE IZ HAGA: Poznat datum presude Ratku Mladiću

Pored presude Ratku Mladiću, do kraja naredne godine će biti izrečene i presude u ponovoljenom suđenju Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove Karmel Ađijus najavio je da će pravosnažna presuda Ratku Mladiću biti izrečena do kraja 2020. godine.

Karmel Ađijus je predstavljajući šestomesečni izveštaj u Savetu bezbednosti UN rekao da očekuje da će, pored presude Ratku Mladiću, do kraja naredne godine biti izrečene i presude u ponovoljenom suđenju Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

Na istoj sednici, pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović apelovao je na članove SB UN da se aktivno angažuju na rešavanju otvorenih pitanja u radu Mehanizma za krivične sudove u Hagu, čiji je mandat na isteku.

Backović je rekao da su mnoga pitanja i sugestije Srbije do sada ostale bez odgovora i posebno ukazao na bojazan Srbije zbog tendencija da se izmeni decenijska praksa ublažavanja kazni i prevremenog puštanja na slobodu.

Istovremeno je negodovao što već deceniju izostaje odgovar na inicijativu Srbije da njeni osuđeni državljani izdržavaju kaznu u svojoj zemlji.

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu Serž Bramerc je, govoreći o zemljama bivše Jugoslavije na sednici Saveta bezbednosti UN, rekao da je širom Balkana prisutno negiranje zločina i veličanje ratnih zločinaca.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter/CNN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter