16°C

Beograd

VELIKI RADOVI Ovo su ciljevi za 2020. godinu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predstavila je danas novinarima na radnom doručku planove u vezi sa infrastrukturnim projektima čiji se završetak ili početak realizacije planira do kraja ove godine.

U nedelju, 15. decembra, kod Kruševca će biti obeležen početak radova na izgradnji Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina, koji će direktno povezati više od 500.000 ljudi u centralnoj Srbiji.

Dan kasnije, u Palati Srbija biće otvorena velika multimedijalna izložba na kojoj će, na inovativan način, biti predstavljeno sve što je urađeno u oblasti infrastrukture u Srbiji u prethodnom periodu.

Posle svečanog otvaranja, planirano je da izložba tokom te sedmice bude otvorena i za građane, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

U sredu, 18. decembra 2019. godine, biće puštena u saobraćaj deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca, dužine 17,6 kilometara.

Na taj način, u saobraćaju će biti ukupno 120 kilometara auto-puta od Surčina do Preljine.

Takođe, do kraja godine planiran je završetak radova na još dva projekta: rekonstrukciji deonice Smederevska Palanka - Velika Plana i na izgradnji Ipsilon kraka Koridora 10.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar