Izvor:
30.11.2019 u 23:27
0

NOVI CENOVNIK ZA STRUJU PRIMENJUJE SE OD DANAS: Račun veći za 3,9 odsto!

Od sutra će poskupeti struja za domaćinstva u Srbiji. Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je da će na računima koji građanima stižu u januaru električna energija biti skuplja za 3,9 odsto. Prethodno je Agencija za energetiku Srbije dala saglasnost na odluku o povećanju cene struje, jer je, kako za Telemaster objašnjava predsednik te institucije Dejan Popović, zahtev Elektroprivrede Srbije da struja u zemlji poskupi bio u skladu sa metodologijom, te nije bilo razloga da zahtev bude odbijen kao neopravdan.

Zahtev najvećeg energetskog preduzeća u Srbiji je opravdan, ističe Popović, te je zbog toga Agencija za energetiku Srbije kao nezavisno regulatorno telo u oblasti energetike, dala saglasnost za povećanje cene električne energije.

Isti scenario poslednji put je zabeležen pre dve godine, tačnije 01. oktobra 2017. godine.

Prema zvaničnim podacima ,,Eurostata“, cena električne energije u Srbiji, uključujući najavljeno povećanje od 1. decembra, jeftinija je poređenju sa cenom struje u zemljama u regionu, navodi Popović.

Iz Agencije za energetiku Srbije građanima poručuju da se što manje greju na struju.

A preporuka onima koji nisu u mogućnosti da to učine je da za grejanje u zimskim mesecima koriste termoakumulacione peći koje će puniti u toku noći, kada je struja jeftinija.

Happytv.rs
Foto: ekapija.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter