Izvor:
29.11.2019 u 09:59
0

ExYU NA JEDNOM MESTU O AUTORSKIM PRAVIMA Muzičari regiona složni pod krovom CISAC-a

Već drugu godinu za redom, Cisac, krovna autorska svetska organizacija, čiji je Sokoj dugogodišnji član, organizuje skup kome prisustvuju organizacije muzičkih autora iz Regiona, koji pre svega uključuje ex YU države, ali i regulatorna tela iz tih Država, koja se bave regualtivom u vezi sa autorskim pravima (npr. Zavod za intelektualnu svojinu iz Srbije). Akcenat skupa je na podizanju nivoa saradnje izmedju ovih tela i organizacija.

Ovoga puta suorganizator je bio HDS ZAMP, a istovremeno sa ovim skupom održan je i već tradicionalni Regionalni sastanak organizacija muzičkih autora.

Regionalni seminar Cisaca održan je 22. oktobra, a Regionalni sastanak organizacija muzičkih autora 23. oktobra u Splitu.

Prvog dana Regionalni seminar sadržao je niz interesantnih prezentacija kolega iz Cisaca i iz Regiona, kao što su npr. "Trenutni izazovi pred malim i srednjim društvima u Evropi", "Pitanja implementacije DSM direktive u zakonodavstvo", "Izgradnja pozitivnog imidža organizacije", "Državni nadzor kao dobro sredstvo upravljanja" sa panelom i diskusijom u vezi sa iskustvima učesnika, "Praktični rezultati primene Direktive u Hrvatskoj"…

Direktor Sokoja Dejan Manojlović ističe da Sokoj ima izuzetno dobru saradnju sa Cisacom, kao i svoje značajno mesto u ovoj organizaciji, što potvrđuje i njegovo aktivno učešće na ovom Seminaru, pa je tako Direktor Sektora za dokumentaciju i raspodelu Sokoja, Srećko Barbarić imao zapaženo izlaganje na temu 'Izazovi u pogledu obrade podataka za mala Društva – primer Youtube-a'

Drugog dana, na Regionalnom sastanku organizacijana Dnevnom redu su bile uobičajene teme ovoga skupa, pre svega referat o stanju u Regiji – izveštaji Društava u kome su se analizirali problemi Društava i razmenjivala pozitivna iskustva. Takodje je Srećko Barbarić podneo Izveštaj Radne grupe za mešovita dela, koja je aktivno radila izmedju dva regionalna sastanka.

– Ovakvi sastanci i seminari su izuzetno korisni za sve nas, jer imamo priliku da čujemo druge koji su možda ispred nas, ali i one koji se bore sa problemima koje je Sokoj davno prevazišao. Tu saznajemo za rešenja ili prečice koje će Sokoju pomoći u radu, ali i pomažemo drugima da reše svoje probleme. Jednostavno učimo jedni od drugih – kaže Dejan Manojlović i još dodaje da treba istaći veliku zahvalnost Cisacu za organizovani seminar, ali i HDS ZAMP na izuzetnom gostoprimstvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter