Izvor:
11.11.2019 u 09:55
0

„ER SRBIJA“ OBARA SVE REKORDE: Zabelen najveći broj prevezenih putnika od postojanja kompanije! (FOTO)

Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" prevezla je u oktobru 240.696 putnika, za 13,37 odsto više u odnosu na 212.314 prevezenih u istom mesecu 2018. godine, što je ujedno i najbolji rezultat za ovaj mesec od pokretanja kompanije.

Popunjenost kapaciteta za prevoz putnika na letovima iz Beograda povećana je za tri procentna poena na 75 odsto, saopštio je srpski avio-prevoznik.

Izuzetno dobri rezultati ostvareni su i u čarter saobraćaju, gde je čarter brend "Aviolet" prevezao za 30,13 odsto više putnika u odnosu na oktobar prošle godine.

Avioni nacionalne avio-kompanije tokom prošlog meseca leteli su ka čak 45 destinacija iz Beograda i dvanaest iz Niša, u poređenju sa 37 destinacija iz srpske prestonice ka kojima su saobraćali u istom periodu prošle godine.

– Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima i uvereni da će se isti trend nastaviti i u narednom periodu. Nove destinacije, pokrenute u junu kao rezultat pažljivog strateškog planiranja, pokazale su se kao pravi potez koji je generisao značajan rast – izjavio je generalni direktor "Er Srbije", Dankan Nejsmit.

On je dodao da ih raduje i to što su ostvarenim rezultatima u velikoj meri doprineli rastu Aerodroma "Nikola Tesla", koji u trećem kvartalu 2019. iznosi gotovo 10 odsto.

Nacionalni avio-prevoznik je u tekućoj godini, uspostavljanjem direktnih letova ka čak devet novih destinacija iz Beograda i dvanaest iz Niša, zabeležio najsnažniju ekspanziju od kada posluje pod imenom "Er Srbija", navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto:
Facebook/Air Serbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter