Izvor:
10.11.2019 u 11:39
0

BEOGRAD ĆE SIJATI OD 15. NOVEMBRA: Vesić ukrašava i prigradske opštine novogodišnjom rasvetom!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će novogodišnja rasveta u Beogradu biti uključena u petak, 15. novembra i da će biti postavljena tri meseca, do Dana državnosti Republike Srbije.

– Ukrasna novogodišnja rasveta biće uključena u petak, 15. novembra a do 1. decembra biće postavljene jelke i velike kompozicije kao što su Ulazna kapija i lavirinti – rekao je Vesić i dodao da će novogodišnja rasveta biti uključena tri meseca, odnosno do Dana državnosti Republike Srbije.

– Novogodišnja rasveta je već uključena u mnogim glavnim gradovima Evrope kao što su Beč, Moskva, Budimpešta, London pa je došao red i na naš grad. Ove godine nismo nabavljali novu rasvetu. Ukrasićemo 122 lokacije i prvi put centre sedam prigradskih opština. U odnosu na prošlogodišnje lokacije imaćemo jednu novu – Topličin venac, koji je u međuvremenu rekonstruisan i uređen tako da se svi ponosimo njime. Tradicionalno klizalište neće biti na Trgu Nikole Pašića već će se nalaziti na novom i rekonstruisanom Trgu Republike – rekao je Vesić.

On je dodao da je grad montirao 2.769 svetlećih figura, 198 svetlećih zavesa i 3.346 svetlećih lančanica i naglasio da je Beograd jedan od najbolje ukrašenih gradova Evrope. Vesić je najavio da će u četvrtak, 14. novembra biti puštena i nova dekorativna rasveta Brankovog mosta.

– Montirali smo 346 „led rgb dmx” reflektora sa nosačima, 7.700 metara elektroinstalacija položenih u pocinkovane nosače kablova, i isto toliko optičkih kablova, 35 razvodnih kablovskih ormana kao i dva glavna ormana – objasnio je Vesić, precizirajući da će nova rasveta omogućiti da most bude osvetljen različitim bojama, da je moguće na bočnim stranama mosta imati različite dinamičke efekte kao što su zastave, poruke i slično.

– Svi dinamički efekti su kontrolisani vremenskim satom i unapred preprogramirani po scenama za određene datume i sate u budućnosti – istakao je Vesić.

On je rekao i da je Bajrakli džamija, kao spomenik kulture, dobila novu rasvetu sa 91 led reflektorom.

Izvor: Danas
Foto: Instagram/sivi_jasen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter