Izvor:
09.11.2019 u 19:40
0

METEOROLOZI NAJAVILI SNEG KOD KOMŠIJA! Da li će se i Srbija zabeleti?

Dok se na području Velike Britanije, Skandinavije i ostataka Severne Evrope očekuju jake oluje već početkom zime, čini se da će zima na Balkanu biti blaga – bez jakih temperaturnih oscilacija, a izostaće i velike količine padavina.

Dok će u većem delu Evrope često biti olujnog nevremena, snega i prodora hladnih talasa, na Balkanskom poluostrvu očekuje se prilično mirna zima.

Biće oluja, ali one neće biti toliko izražene kao prošle godine – prognozira meteorolog Džejson Nikol Umesto toga, sporadične oluje će se pojavljivati između dugotrajnih sušnih razdoblja.

Ova regija mogla bi da ima duga suva i topla razdoblja, praćena olujom koja će trajati nedelju dana, a zatim bi se vratila na razdoblje sušnog vremena od dve ili tri nedelje – rekao je meteorolog Tajler Rojs.

Na Jadranu se ne očekuju ni učestali udari jake i olujne bure, predviđaju meteorolozi. To će doprineti oskudnoj snežnoj sezoni u planinama – dodao je Rojs.

Najoštrija zimska hladnoća zahvatiće istočnu Evropu i istočnu Skandinaviju.

U Austriji od jutros pada snijeg. Prvi ove godine mimo planinskih masiva. Tako su na društvenoj mreži Facebook objavljene brojne fotografije i videi na kojima je snijeg uveliko zabijelio ceste.

Meteorolozi su za sutra najavili sneg i BIH. Republički hidrometeorloški zavod izdao je danas narandžasto upozorenje za područje Hercegovine zbog obilnih padavina. U regiji Trebinja očekuje se od 40 do 70 litara kiše po kvadratnom metru, a lokalno uz granicu sa Crnom Gorom i do 100 litara.

U Srbiji se narednih dana očekuju maksimalne temperature do 20 stepeni (17. novembra) promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i kišom u drugoj polovini meseca nkada će temperature osetno pasti.

Izvor: Kurir.rs
Foto: s.apostolovski/Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter