18°C

Beograd

BOLJI DANI ZA SRPSKI POLICIJU: Veći budžet namenjen za SEKTOR BEZBEDNOSTI! (FOTO)

Srpska policija svojim radom na terenu u službi građana Srbije, izborila se pod rukovodstvom Ministra Stefanovića za za veći buđet, a deo od njega biće namenjen za helikoptera i rešavanja stambenih pitanja ljudi iz sektora bezbednosti. Blažo Marković predsednik sinikata Policije i policijskih starešina, objašnjava da se ministar bori za njih ali i da očekuje rezultate.

Samo za objekte MUP-a biće potrošeno 2,5 puta više novca nego ove godine. Među ovim ciframa nije i izdvajanje za značajno povećanje plata kao ni deo novca izdvojen za stanove bezbednjaka (2,25 milijardi dinara). Od sredstava za kapitalne projekte najviše će biti izdvojeno za modernizaciju helikopterske jedinice (četiri milijarde),zatim za nastavak uspostavljanja video nadzora u saobraćaju (1,6 milijardi dinara), za osavremenjavanje voznog parka i popravku vozila Direkcije policije (200 miliona dinara), itd - rekao je Marković i dodao.

- Ovakav predlog budžeta, koji će najverovatnije - bar što se policije tiče- dobiti zeleno svetlo narodnih poslanika u Narodnoj skupštini, dokaz je orjentacije aktuelne vlasti da se bezbednost u Srbiji shvata veoma ozbiljno i da je država spremna da ulaže više nego ikada u MUP Republike Srbije, odnosno u sigurnost svojih građana. Za diskusiju je da li se to moglo i pre više godina da dogodi. ali ono što je izvesno jeste da se za reformu policije, koja je ovakvim predlogom budžeta dobila izuzetan zamah, bezrezervno bori vrh policije sa ministrom Stefanovićem na čelu, ali i vrh države Srbije.

- Nije manje važan ni napor rukovodilaca policijskih uprava i komandanata posebnih i specijalnih jedinica, da se kriminal suzbija što je više moguće i da se javni red i mir obezbedi žiteljima u svim sredinama. Posebno je važno rasvetljavanje najtežih krivičnih dela, naročito u Beogradu od kako je došao za načelnika Policiske uprave za grad Beograd Milan Stanić gde su se događala ubistva na ulicama od kojih je 95 ovih delikata rasvetljeno. Jer, bez predanog rukovodstva koje izgara na terenu, ne bi bilo valjanih argumenata da se položaj policijskih službenika drastično poboljša i da se uslovi u kojima rade značajno ne unaprede -istakao je Marković.

Izvor: alo.rs
Foto: srbija.gov.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar