4°C

Beograd

Preventivni pregledi u Jagodini: Cilj rane dijagnostike, promocije i prevencije!

Akciji besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi Ministarstvo zdravlja u preko 200 zdravstveniu istanova u Srbiji, u cilju rane dijagnostike, promocije i prevencije kao najboljeg načina brige o sopstvenom zdravlju, danas se priključila i Opšta bolnica u Jagodini u kojoj se obavljaju neurološki, kardiovaskularni, oftamološki i opšti specijalistički pregledi.

- Odziv je veoma dobar, a u akciju je angažovano oko 30 lekara i drugog medicinskog osoblja, a očekuje se pregled od 350 do 400 pacijenata - izjavio je medijima u Bolnici pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Aleksandar Ilić.

U ovu akciji, u kojoj ne treba zdravstvena knjižica, nema zakazivanja pregleda, Bolnica u Jagodini, koja brine o zdravlju oko sto hiljada stanovnika Jagodine i drugih opština Pomoravskog okruga, uključena je od početaka, dodao je Ilić.

- Naši pacijenti su navikli, prvo smo u organizaciji grada svake druge godine obavljali preventivne preglede odlazeći u Mesne zajenice sela i grada, a sad to radimo pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja ovde u Bolnici - objasnio je Ilić.

Pregledima na terenu i ovde, mnogo se postiglo na prevenciji i unapređenju zdravlja u Jagodini i pomoravlju, ocenbio je Ilić.

Besplatni preventivni pregledi danas su organizovani i u druge dve Opšte bolnice u Pomoravskom okrugu, Chupriji i Paraćinu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar