Izvor:
03.11.2019 u 10:06
0

Preventivni pregledi u Jagodini: Cilj rane dijagnostike, promocije i prevencije!

Akciji besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi Ministarstvo zdravlja u preko 200 zdravstveniu istanova u Srbiji, u cilju rane dijagnostike, promocije i prevencije kao najboljeg načina brige o sopstvenom zdravlju, danas se priključila i Opšta bolnica u Jagodini u kojoj se obavljaju neurološki, kardiovaskularni, oftamološki i opšti specijalistički pregledi.

– Odziv je veoma dobar, a u akciju je angažovano oko 30 lekara i drugog medicinskog osoblja, a očekuje se pregled od 350 do 400 pacijenata – izjavio je medijima u Bolnici pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Aleksandar Ilić.

U ovu akciji, u kojoj ne treba zdravstvena knjižica, nema zakazivanja pregleda, Bolnica u Jagodini, koja brine o zdravlju oko sto hiljada stanovnika Jagodine i drugih opština Pomoravskog okruga, uključena je od početaka, dodao je Ilić.

– Naši pacijenti su navikli, prvo smo u organizaciji grada svake druge godine obavljali preventivne preglede odlazeći u Mesne zajenice sela i grada, a sad to radimo pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja ovde u Bolnici – objasnio je Ilić.

Pregledima na terenu i ovde, mnogo se postiglo na prevenciji i unapređenju zdravlja u Jagodini i pomoravlju, ocenbio je Ilić.

Besplatni preventivni pregledi danas su organizovani i u druge dve Opšte bolnice u Pomoravskom okrugu, Chupriji i Paraćinu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter