Izvor:
01.10.2019 u 13:38
0

POČELA GREJNA SEZONA U NOVOM SADU: Nema poskupljenja!

Danas je počela grejna sezona u Novom Sadu, potvrdio je direktor "Novosadske toplane" Dobrosav Arsović koji je naglasio da cena po metru kvadratnom grejne površine je za fizička lica ostaje 90,23 dinara.

On napominje da i pored toga poskupljenja gasa za 30 odsto grejanje neće poskupeti.

Naprotiv, cena je prošle godine dva puta snižavana i po tim, aktuelnim, cenama isporučivaćemo toplotnu energiju i tokom ove sezone – rekao je Arsović.

Kako je rekao zbog složenosti tehničkog sistema za proizvodnju i distribuciju toplotne energije tehnički je nemoguće u istom trenutku obezbediti iste temperature u svim objektima priključenim na sistem daljinskog grejanja.

Molimo korisnike za strpljenje i razumevanje tokom perioda stabilizacije sistema u narednih pet do sedam dana – kaže on i dodaje da su Novosadske toplane spremno dočekale početak grejne sezone sa dovoljno energenata.

On napominje da uprkos apelima radovi na kućnim instalacijama u 60 objekata nisu blagovremeno završeni i ođavljeni "Novosadskoj toplani", pa instalacije u tim objektima nisu napunjene i njima se ne isporučuje toplotna energija.

Molimo upravnike pomenutih objekata da u najkraćem roku regulišu spornu situaciju kako bi izbegli slučaj s početka prošlogodišnje grejne sezone kada su dnevne temperature vazduha drastično pale a veliki broj korisnika ostao bez grejanja – apelovao je Arsović.

Od ove godine na sistemu daljinskog grejanja prvi put ć biti i Klinički centar Vojvodine.

Završavamo izgradnju vrelovodne mreže, priključaka i toplotnih podstanica na objekte KCV, a sve te radove finansirala je" Novosadska toplana" iz sopstvenih sredstava – rekao je Arsović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter