Izvor:
30.09.2019 u 15:35
0

PROTEST TAKSI UDRUŽENJA: Saobraćaj normalizovan i uklapa se u red vožnje!

Zbog protesta taksi udruženja koji je danas održan u Beogradu saobraćaj je u gradu bio blokiran tri i po sata, a sada je, kako su potvrdili u GSP-u, normalizovan i uklapa se u red vožnje.

U GSP-u su naveli da je saobraćaj bio blokiran od 12.00 do 15.30 časova.

Taksisti su počeli okupljanje od 12.00 časova na cetiri lokacije, Novi Beograd, odnosno Blok 70, Palilula kod bivše hale "Pionir", Voždovac u Kumodraškoj i Čukarica, odnosno Obrenovački put, odakle su u kolonama od 13.00 časova krenuli u protestnu vožnju ka centru grada.

Oko 14.00 časova taksi vozila su napravila "čep" na uglu Kneza Miloša i Nemanjine, a saobraćaj je bio blokiran duž cele Nemanjine ulice, od Slavije do Balkanke, dok je bilo i zaustavljenih tramvaja u koloni.

Potpuno je bio blokiran Trg Nikole Pašića, od Vlajkoviceve ulice do Bulevara kralja Aleksandra, deo Ulice kneza Miloša od Nemanjine ka Bulevaru kralja Aleksandra, Takovska od Doma Narodne skupštine ka Cvijićevoj, kao i raskrsnica Starine Novaka, 27. marta i Kraljice Marije.

Protest je održan, kako je naveo predsednik Saveza taksi udruženja Srbije Alekasndar Bjelić kako bi se izrazilo nezadovoljstvo time što se nad taksistima zakon u potpunosti primenjuje, dok se ne primenjuje u slučajevima kada ga, kako je rekao, krše oni koji obavljaju taksi delatnost, a nemaju odobrenje za to.

Zahtevamo od države da stane na put tome – kazao je Bjelić.

Najavio je i da će se protesti održavati svakog dana, osim vikendom dok se njihov zahtev ne ispuni, a u slučaju da nadležni organi ne odreaguju u skladu sa zahtevom, radikalizaciju protesta od sledeće sedmice.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter