Izvor:
22.09.2019 u 20:43
0

DOLAZI NAM JESEN: Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama!

U ponedeljak će u Srbiji biti pretežno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od 5 do 15, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

Beograd takođe očekuje pretežno oblačno, popodne i uveče s kišom, a temperatura će se kretati od 15 do 24 stepena.

Narednih dana se očekuje oblačno i hladnije vreme s padavinama, osim u sredu kada se očekuje malo toplije iako promenljivo vreme.

Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika.

Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Bolovi u mišićima i glavobolјa su mogući kao meteoropatske reakcije.

Prvi dan jeseni

Kako je saopštilo Astronomsko društvo "Ruđer Bošković", na dan početka jeseni Sunce u Beogradu će izaći u 6.26 minuta, a zaći u 18.34 sati.

To znači da će obdanica da traje 12 sati i osam minuta, a noć 11 sati i 52 minuta.

Na dan jesenje ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.

Obdanica i noć će biti iste dužine 26. septembra.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter