SUBOTICA DOBILA STATUS PRVE KATEGORIJE TURISTIČKOG MESTA: Pored Subotice ovaj status imaju: Beograd, Novi Sad, Niš, Zlatibor i Vrnjačka Banja!

Grad Subotica, kao destinacija, dobio je status prve kategorije turističkog mesta po rešenju Komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Dobijanjem statusa turističkog mesta prve kategorije Subotica će se uvrstiti u red prioritetnih destinacija kada je reč o ulaganjima u turizam.

Kako se navodi na sajtu, to će uticati na bolje pozicioniranje Subotice na turističkoj mapi regije, kao i samih investicija u oblasti turizma.

Gradska uprava grada Subotice u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Subotice podnela je zahtev za kategorizaciju turističkog mesta resornom Ministarstvu.

Komisija za kategorizaciju Ministarstva izvršila je procenu raspoloživih podataka obima turističkog prometa u prethodne tri godine i utvrdila činjenicno stanje u pogledu stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture i turističke suprastrukture neposrednim uvidom na licu mesta u okviru grada Subotice.

U Srbiji, osim Subotice, status prve kategorije turističkog mesta imaju Beograd, Novi Sad, Niš, Zlatibor i Vrnjačka Banja.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost