1°C

Beograd

POPLAVA U KRALJEVU: Zapadna Morava se izlila u oranice i put

Štab za vanredne situacije u Kraljevu, saopštio je danas da je zbog visokog vodostaja Zapadna Morava poplavila oranice u svom priobalju u Kraljevu sa obe strane kod mosta u Grdici i izlila se na lokalni put Grdica-Oplanići, ali da zasad nije ugrozila stambene objekte.

"Nivo Zapadne Morave je kod Kratovske stene porastao za 3,2 a kod Miločajskog mosta kod Kraljeva za oko dva metra", rekao je na konferenciji za novinare načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radioca Kočović.

"S obzirom da vodostaj Morave raste nekoliko centimetara po satu, što je manje nego tokom prethodnog dana i noći i ukoliko uzvodno prestanu padavine, nadamo se da ćemo ovoga puta proći bez evakuacije i veće materijalne štete“, rekao je Kočović.

Prema njegovim rečima, u kraljevačkom kraju je do sada palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, što je doprinelo i da vodostaj Ibra poraste za oko 80 centimetara, ali bunari gradskog vodovoda nisu ugroženi. Vodostaj reke Ribnice je, takođe, porastao za jedan metar što je dovelo do potkopavanja neuređenih delova obale.

Zbog kiše koja različitim intenzitetom neprekidno pada gotovo tri dana, nabujale su sve reke u kraljevačkom kraju, ali se nisu približile nijednoj kući.ž

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar