Izvor:
04.05.2016 u 12:49
0

DANAS KIŠOVITO: Evo kada nas KONAČNO OČEKUJE LEPŠE VREME

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuje se slabljenje intenziteta padavina, ali će ponegde još u centralnim i južnim delovima pasti oko 20 mm kiše.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 10, najviša od 14 do 19 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U Beogradu će biti oblačno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura 9, najviša 16 stepeni.

U Srbiji će u narednih sedam dana, do 11. maja, biti toplije.

U četvrtak u južnim i centralnim delovima biće promenljivo oblačno, mestimicno kiša, pljuskovi i grmljavina, na severu pretežno suncano. Od petka pretežno sunčano, u planinskim predelima kratkotrajni poslepodnevni pljuskovi i grmljavina. Temperatura oko prosečnih vrednosti.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je da za sada nema opasnosti od izlivanja reka usled padavina.

On je rekao da je Sektor za vanredne situacije posle najava o pojačanim padavinama odmah reagovao i još u ponedeljak poslao timove na teren, kako bi pratili situaciju, posebno na mestima na koja je RHMZ ukazao da bi moglo da dođe do izlivanja.

"Što se tiče manjih reka, pritoka i potoka, gde je RHMZ najavio manja izlivanja, tu sada nema većih opasnosti", rekao je Nikolić, navodeći da ima sporadičnih izlivanja, da je u pitanju poljoprivredno zemljište, ali da nije reč o ozbiljnijim slučajevima.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter