Izvor:
18.08.2018 u 14:55
0

GOJKOVIĆ: Važno da pripadnici manjina koriste svoja prava!

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković podsetila je danas, povodom raspisivanja izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina, da ti saveti nisu zamena za političke stranke i podvukla da je važno da pripadnici manjina koriste svoja prava.

Kako je saopšteno, Gojković je navela da su Nacionalnim savetima nacionalnih manjina poverena javna ovlašćenja da učestvuju u odlučivanju ili da samostalno odlučuju o pojedinim pitanjima iz oblasti kulture, obrazovanja, obaveštavanja i slžbene upotrebe jezika i pisama u cilju ostvarivanja kolektivnih prava nacionalnih manjina.

Ipak, ističe, da pomenuti saveti nisu zamena za političke stranke, niti da će to ikada biti.

"Narodna skupština je usvojila Zakon o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, koji je dobio podršku kako u Parlamentu, tako i u samom procesu pripreme od svih relevantnih učesnika", rekla je ona.

Podvlači, da je važno da pripadnici nacionalnih manjina iskoriste svoja ustavna i zakonska prava, te da izađu na izbore i izaberu najbolje članove nacionalnih saveta, koji će u skladu sa zakonima raditi na poboljšanju obrazovanja i očuvanju i negovanju kulture, tradicije, jezika i pisma svojih sunarodnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Tanjug INFO‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter