19°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

DEMANTI GLAVNOG I ODGOVORNOG UREDNIKA TELEVIZIJE HAPPY NA TEKSTOVE OBJAVLJENE NA NOVA S I N1!

Glavni i odgovorni urednik televizije HAPPY odlučio je da uputi demanti na lažne objave Nove S i N1 o gostovanju ličnosti iz javnog života u narednoj "Ćirilici".

Gospodin Marić je rekao kako je vest objavljena u ova dva medija apsolutna neistina, ali da se od njih drugo nije ni očekivalo.

- "Ćirilica" je poslednji bastion slobodarske Srbije u kojoj su dobrodošli svi koji žele da iskažu sopstveno mišljenje, pa čak i onda kada se ono ne slaže sa mišljenjem većine - rekao je gospodin Marić. - Emisija "Ćirilica" bila je, jeste i biće kao agora u drevnim grčkim polisima, gde su uvek dobrodošli neistomišljenici svih boja da sučele stavove i u argumentovanoj raspravi tragaju za istinom. Ono što je bila Tezejeva agora u drevnoj Atini to je "Ćirilica" u Srbiji. Mnogi koji danas rade u pomenutim medijima zaboravili su vremena kada su jedino kod nas mogli da gostuju i iskažu sopstvene stavove, koliko to govori o nama, još više govori o njima.

- Žalosno je i dostojno svake osude da se na ovako nedostajan način vrši napad na emisiju "Ćirilica" i televiziju HAPPY koja ima nacionalnu frekvenciju. Ne priliči novinarima da kao izvor uzimaju neverifikovane naloge sa društvenih mreža. Iza takvih naloga može da stoji bilo ko i da objavi bilo šta. N1 i Nova S tvrde kako su primer ozbiljnog novinarstva, a ponašaju se kao najgori senzacionalistički mediji - primetio je gospodin Marić. - Za razliku od televizije HAPPY i našeg portala, koji se nikada nisu bavili njihovom uređivačkom politikom, emisijama, kao ni, što na žalost moram da primetim, veoma restriktivnim izborom "podobnih" gostiju, pomenute dve televizije to neprestano rade. Ovo je prvi put da moramo da reagujemo i da ja, kao glavni i odgovorni urednik, demantujem njihove natpise. Ljudi pomenuti u njihovim tekstovima, na žalost, neće gostovati u "Ćirilici".

- Vodeći se maksimom da "dok se gori bave boljima, bolji se bave sobom i zato su i bolji" televizija HAPPY će da nastavi da se bavi sobom, a oni neka se bave i dalje nama, samo neka stave lepše fotografije sledeći put. Za slučaj da ih nemaju mi ćemo, u duhu kolegijalnosti, da im ih ustupimo bez ikakve naknade. Za to vreme "Ćirilica" i televizija HAPPY će nastaviti da baštine slavne srpske slobodarske tradicije i demokratske vrednosti koje je promovisao još Ustav iz 1835. godine. Svako će imati pravo na našoj televiziji da kaže šta misli i mi ćemo to njegovo pravo braniti do poslednjeg daha, sviđalo se ono nama ili ne. Naši uzori su borci za slobodu, a njihovi politički komesari i islednici OZNE i to se jasno vidi iz naše i njihove uređivačke politike. Strategija Nova S i N1 da ustroje i uštroje sve Srbe nikada neće biti naša agenda - zaključio je glavni i odgovorni urednik televizije HAPPY  Milomir Marić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar