14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE: 43 miliona za prečišćavanje otpadnih voda

Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović potpisala je danas s gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem aneks ugovora, na osnovu kojeg će ministarstvo dodeliti gradu još 42,44 miliona dinara za puštanje u rad prve faze Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.

VAŽNO:

TUGA KOD SREMSKE MITROVICE: Udavio se desetogodišnji dečak

POŠTOVANJE BRISELSKOG SPORAZUMA: Neophodno da Priština ispuni obaveze koje ima

VUČIĆ PODSEĆA: Nemačka nam je najbitniji ekonomski partner

Svedok ih otkucao! Uhapšene vođe kavačkog klana

Ministarka Vujović je saopštila da se na ovom velikom projektu već godinama radi, ali da su radovi bili obustavljeni i da se ovim iznosom finansira osposobljavanje linije vode u prečistaču, koja je uslov za rad linije mulja.

-Ovim ugovorom smo rešili problem i stvorili uslove za rad prečistača u narednom periodu, koji će pokriti potrebe 86.000 stanovnika Leskovca i okoline- poručila je Vujovićeva.

Ministarka je rekla i da voda u prečistač stiže preko gradskog kolektora, koji je država finansirala iznosom od skoro pola milijarde dinara, i za koji je danas izdata upotrebna dozvola, i da sada kada su svi uslovi ispunjeni, očekuje da se sistem u narednom periodu stavi u funkciju.

Ona je dodala da se iz donacije Holandije finansira i proširenje kanalizacione mreže, kojom će biti obuhvaćeno 16 mesta koja gravitiraju ka Leskovcu, sa oko 20.000 stanovnika.

Ministarka je istakla da pored podrške izgradnji modernog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, njeno ministarstvo u Leskovcu sa gotovo 20 miliona dinara sufinansira i drugu fazu rekonstrukcije Kotlarnice Crvena zvezda, kao i pošumljavanje devastiranog dela park šume Hisar i dela kod reke Veternice.

-Briga o životnoj sredini nema alternativu i to je ono na čemu svi moramo zajedno neprestano da radimo- zaključila je ministarka Vujović.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao da Grad intenzivno radi na uklanjanju divljih deponija, a ministarka je poručila da će u tom poslu gradovi i opštine moći da računaju i na podršku ministarstva i da planira da obiće svako selo i grad u kojima se realizuju ovi projekti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar