Izvor: Tanjug
01.03.2021 u 07:40
0

POSLODAVCI NA POTEZU: Od danas prijava za polovinu minimalca

Prijava poslodavaca za dobijanje martovske polovine minimalca u iznosu od oko 16.000 dinara počinje danas i trajaće do kraja meseca, a taj novac će biti isplaćen 8. aprila.

NAJVAŽNIJE

EKSLUZIVNE FOTOGRAFIJE! Ovako je bilo patrijarhu Porfiriju i Dodiku u Jasenovcu!

PATRIJARH PORFIRIJE U MANASTIRU JASENOVAC: „Zlo je ovde pokazalo lice, dolazim da se preispitam pred bezbrojnim mučenicima“ (FOTO)

SRBIJA na 6.mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika

KORONA PO GRADOVIMA: Ovo si nova žarišta pored Beograda!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Korona ne jenjava, preminulo 14 osoba!

Poslodavci će se za tu vrstu pomoći prijavljivati svakog meseca, odnosno i u aprilu i maju, popunjavanjem jednostavnog obrasca na portalu Poreske uprave.

Naime, da bi dobile tu vrstu pomoći od države, firme nemaju pravo da otpuste više od 10 odsto zaposlenih tri meseca nakon poslednje isplate.

Takođe, oni koji uzmu pomoć nemaju pravo isplate dividendi.

Isplata pomoći od tri puta po pola minimalca odnosi se na preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

Ranije je rečeno da će finansijsku podršku od po pola minimalca dobiti ukupno oko 1,4 miliona radnika od čega je u velikim firmama zaposleno 300.000 ljudi.

Ta pomoć se isplaćuje u okviru trećeg paketa mera pomoći.

Vlada Srbija je taj paket mera pomoći privredi i gradanima usvojila 11. februara, a vredan je 249,4 milijarde dinara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter