19°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen

Izvor: Kurir

POTRESNO! OVDE SU SKONČALA SRPSKA DECA, KAMEN DA ZAPLAČE! Ovo je račun ustaškog grobara Franje 243 dece - 150 po komadu! (FOTO)

O zločinima Nezavisne Države Hrvatske tokom Drugog svetskog rata rečeno je i napisano mnogo toga. O svireposti režima Ante Pavelića se decenijama govori.

NAJVAŽNIJE

SRBIJA EVROPSKI REKORDER! Revakcinisano više od pola miliona ljudi

UHAPŠEN CRNOGORSKI DRŽAVLJANIN: U parku na Voždovcu pronađena droga!

RAZBIJENA NOVA KORONA ŽURKA! Na Starom sajmištu PUN HANGAR ljudi!

KATASTROFA NEVIĐENIH RAZMERA! Za jedan dan 25.000 novozaraženih, preminulo 286!

Ali nažalost, uvek iskrsne poneka nova fotografija, poneki novi dokument koji dodatno otkrije pravo lice užasa nekadašnje NDH.

Tako je i sa jednim "zapisnikom" koji se pre dve-tri godine širio društvenim mrežama a na kome se, navodno vidi kako izvesnom grobaru Franji treba isplatiti blizu 40.000 kuna za "ukopanu decu" iz koncentracionog logora Jastrebarsko:

"243 komada djece"... "150 kuna po komadu"...

Logor Jastrebarsko bio je dečiji koncentracijski logor kraj Jastrebarskog, kojeg je jula 1942. organizovao ustaški režim Nezavisne Države Hrvatske.

Logor je bio jedan od nekoliko dečijih logora u NDH. Pored ovog logora za decu postojali su i dečiji logori u Sisku i Loborgradu.

Logor je osnovan 12. jula 1942. prema odluci poglavnika Nezavisne Države Hrvatske Ante Pavelića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti