Izvor: Kurir
10.02.2021 u 10:00
0

SRBIJA PRIMER EU! BBC o sjajnim rezultatima vakcinacije kod nas

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, školovana u SAD, prvi je evropski lider koji se vakcinisao vakcinom Fajzer-Biontek protiv kovida! 

NAJVAŽNIJE DANAS

U TOKU POTERA ZA TROJICOM NAPADAČA: Izrešetana kuća u pucnjavi na Avali!

NIJE BILO LAKO: Novak u 3. kolu Australijen opena, Amerikanac preznojio šampiona (VIDEO)

GRADONAČELNIK BEOGRADA u „Dobro jutro Srbijo“: Linijski park će biti ATRAKCIJA, to je model Njujorka i Moskve

VREMENSKI ROLERKOSTER: Spremite se, još danas toplo, a od sutra PONOVO ZIMA!

POLITIKA IZBACILA „DARU“: Ovo je sramota, sada i zvanično – srpski film NIJE NOMINOVAN za Oskara!

Vernici i crkva se danas slave Prepodobnog Jefrema Sirina: Pročitajte ovu MOLITVU

– Bez obzira da li vakcine dolaze iz Kine, SAD-a ili EU-a – nije nas briga sve dok su sigurne i dobijemo ih što je pre moguće. Za nas vakcinacija nije geopolitička stvar. To je pitanje zdravstvene zaštite – kaže premijerka Ana Brnabić.

Takav pragmatizam se i te kako isplatio, navodi Bi-Bi-Si. Srbija napreduje u vakcinaciji ispred svih 27 država članica EU – vrši vakcinaciju otprilike dvostruko brže od Nemačke, Španije i Italije i četiri puta brže od Holandije.

– Nismo članica EU, i uz svu solidarnost koja postoji u EU, obavezni smo da budemo poslednji koji će dobiti vakcine iz EU. To je loša strana toga što nismo članica EU i strateški fokus moje Vlade ostaje pridruživanje EU – rekla je Brnabić.

Oni priznaju da je bilo dobro to što se Srbija nije oslonila samo na Brisel za nabavku vakcina. U prostranom beogradskom Sajmu, ljudi koji su se registrovali na mreži pridružuju se redu da bi dobili svoje vakcine.

PROČITAJTE JOŠ: 

Danas stiže još pola miliona kineskih vakcina

DANAS počinje isplata UVEĆANIH PENZIJA

OGROMNA CIFRA: Španija premašila više od tri miliona obolelih od korone

– Srbija je primer Briselu, a ne obrnuto – zaključuje se u prilogu BBC.

Dobri odnosi Beograda sa Pekingom i Moskvom nesumnjivo su pomogli da se unesu količine vakcina na kojima zemlje EU mogu samo da zavide.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter