3°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

DR STEVANOVIĆ NAJAVIO: Uskoro krećemo u još bržu imunizaciju

Dr Stevanović najavio da će Srbija krenuti u još bržu realizaciju vakcinacije celokupnog stanovništva

PROČITAJTE OBAVEZNO

VLADA SRBIJE DONELA UREDBU: Stiže pomoć od države!

SRBIJA TREĆA! Evo gde se nalaze najbogatije evropske zemlje po vakcinaciji

DAN POSVEĆEN NAJSTARIJIM BEOGRADSKIM SVECIMA: Mučeni su i živi bačeni u Dunav zbog vere

HOROR NA ZVEZDARI: Upao čoveku u kuću, pa ga gušio i zaklao

 Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju.

On je nakon sastanka sa ministrom zdarvlja i direktorima kovid bolnica, rekao i da se po broju novoobolelih vidi da je situacija u Srbiji sa koronavirusom nešto mirnija. Takođe je rekao da će se gledati da KBC Zvezdara izađe iz kovid sistema.

- Od danas kreće obuka medicinskog osoblja po bolnicama kako bismo uskoro krenuli u još bržu vakcicnaciju - rečeno je nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

- To će nam pomoći da što brže vakcinišemo. Ministarstvo zdravlja je uputilo zahtev svim bolnicama da pošalju šta nedostaje od opreme i biće velika nabavka opreme - kazao je infektolog.

Svaka vakcina štiti, a da li ćete putovati za nas je trenutno od sekundarnog značaja, poručio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Stevanović je, nakon sastanka direktora kovid bolnica, upitan da li će to što se u Srbiji građani vakcinišu ruskom ili kineskom vakcinom, koje nisu odobrene u EU, uticati na mogućnost putovanja, ukazao da se radi o pitanju oko kojeg se ni u EU nisu složili.

- Naš zadatak je da zaštitimo naše stanovništvo, bez obzira da li će da putuju. Svaka vakcina vas štiti, a da li ćete putovati je od sekundarnog značaja - rekao je novinarima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar