Izvor: alo
23.01.2021 u 07:24
0

SRBIJA LIDER U EVROPI: U regionu haos zbog vakcina, nema ih dovoljno, Hrvatska obustavlja imunizaciju

Srbija je još jednom pokazala da je lider i to ne samo u regionu, već u čitavoj Evropi, jer dok članice EU grcaju i mole proizvođače za bar male količine vakcine, naši građani odlučuju koju od tri ponuđene da izaberu. U regionu vlada potpuni haos jer građani žele da se vakcinišu, ali nemaju čime. Vakcine i dalje uopšte nemaju ni Crna Gora. ni Bosna, ni Makedonija. Iako su deo Evropske unije, hrvatsko zdravstvo proživljava najgore dane jer izgleda da mizerna količina „Fajzerovog“ cepiva koje su dobili nije dovoljna ni za revakcinaciju onih koji su primili prvu dozu, a kamoli za imunizaciju drugih ljudi.

PROČITAJTE JOŠ

Vučić se po prvi put oglasio o slučaju Mike Aleksića! Ovo je rekao predsednik!

DOČEKALI SMO! Nova sezona najgledanije emisije o poznatima počinje detaljima iz života Vojislava Šešelja (SPECIJAL u 21.50)

OTKRIVENE LEGIJINE TAJNE! Evo zašto Kapetan Dragan traži oslobađanje bivšeg komandanta „crvenih beretki“ (IZA BRAVE, SUBOTA u 20.50)

ZDRAVLJE IZ BOŽJE APOTEKE Beli mag dr Neđo otkriva: Šta leči moždani udar i koji čaj menja antibiotike?

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak rekao je da će morati da dođe do obustave vakcinacije usled nedostatka „Fajzerovog“ cepiva. S druge strane njihov premijer Plenković tvrdi da imunizacija stanovništva neće biti obustavljena, već da je situacija normalna, s obzirom na to da je vreme za revakcinaciju.

– Uspećemo da vakcinišemo drugom dozom sve koji su primili prvu, ali ćemo morati da obustavimo imunizaciju, jer nemamo dovoljno „Fajzerovih“ vakcina – rekao je Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba.

Dodao je da je i kompanija „Moderna“ isporučila određenu količinu vakcina, ali da je Hrvatska juče obaveštena da će se kasniti sa novim isporukama.

– Mi nismo zadovoljni s isporukom, to je daleko od onoga što smo dogovarali. I još nam se dodatno otežava situacija, jer su nam na početku dali veće količine, koje se sada smanjuju – rekao je Capak.

Ništa bolje nije ni u Mađarskoj. Tamošnji premijer Viktor Orban upozorio je Brisel da „Mađarima treba vakcina, a ne objašnjenje“ jer se dostavljanje cepiva odlaže, a stanovništvo postaje nestrpljivo. 

On je napomenuo da će ta zemlja da napravi fabriku za proizvodnju vakcina u Debrecenu, što će mnogo značiti u budućnosti jer će otkloniti probleme koje sada imaju.

 

Tiodorović: U Srbiji do juče vakcinisano 119.711

U Srbiji je do juče u 15 sati vakcinisano 119.711 osoba, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović i dodao da se taj broj povećava iz sata u sat.

On je na konferenciji za medije rekao da je u poslednja 24 sata testirano 10.638 ljudi i da je pozitivno na virus korona 1.709 osoba, te da je za 24 sata umrlo 19 pacijenata, tako da se broj preminulih popeo na 3.849 osoba od početka epidemije.

 

U Srbiji sve ide po planu

Dok komšije grcaju i za uspešnu imunizaciju se još uvek uzdaju u božju pomoć, Srbija se ipak oslonila na dobre političke poteze. Kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić, o tome se mislilo čim su proizvođači vakcina počeli da razvijaju svoja sredstva.

Plenković pokušava da smiri strasti

Hrvatski premijer Andrej Plenković „ublažio“ je Capakovu izjavu i rekao da neće biti obustave vakcinacije.

ZANIMAĆE VAS OVO

TVITER SEČE SVETSKE LIDERE! Banovali nalog još jednog MOĆNOG ČOVEKA!

NOVO VREME RADA KOVID AMBULANTI! Od danas novi sistem!

NEMA RAZLOGA ZA BRIGU! Kinezi mogu da nam isporučuju i milion vakcina mesečno!

ĐERLEK: Za vakcinaciju se prijavilo više od pola miliona građana

– Ne zaustavlja se cepljenje. Nego imamo fazu docepljivanja, otprilike 21. dan od prve doze. Trebali biste primiti drugu. Kako je cela dinamika isporuka cepiva, normalno da će HZJZ voditi računa o kalendaru da bi svi koji su primili prvu dozu dobili i drugu – rekao je Plenković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter