10°C

Beograd

Photo: youtubee/printscreen

Izvor: alo

SAD JE I ZVANIČNO! MINISTARSTVO ZDRAVLJA ODLUČILO: Počinje imunizacija

Slični dopisi stigli su i iz drugih prosvetnih ustanova.

Ministarstvo zdravlja je ovog popodneva naložilo Ministarstvu prosvete da pošalje spisak zainteresovanih prosvetnih radnika na fakultetima i u srednjim školama koji bi da se vakcinišu, ali nije navedeno kojom vakcinom.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nedavno je uputila molbu ministru prosvete Branku Ružiću da se lično angažuje kako bi se što pre obezbedile vakcine za zaposlene na fakultetima.

Slični dopisi stigli su i iz drugih prosvetnih ustanova.

OVO ĆE VAS ZANIMATI: 

Fajzer će smanjiti isporuke vakcije za Evropu

U Vladi CG završen sastanak sa Ðukanovićem

POVODOM MASOVNE VAKCINACIJE ODRŽAN SASTANAK: Od ponedeljka kol-centri za pomoć starijima oko imunizacije

EVROPSKA UNIJA PRETI BOSNI: Situacija sa migrantima je neprihvatljiva!

Prosvetni radnici spadaju u drugu fazu operativnog plana imunizacije koji je usvojen ali i podložan izmenama u skladu sa epidemiološkom situacijom.

"Danas smo održali sastanak sa NITAG-om, koji je zajedno sa jedinicom za imunizaciju Batuta napravio taj operativni plan. Stručni ljudi iz te grupe saglasni su oko udovoljavanja prosvetnim radnicima da imaju prednost imunizacije u ovom trenutku", istakao je sekretar u ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek.

Razlog tome jeste apel prosvetara da se ispoštuju nihovi zahtevi s obzirom na potencijalno povećani epidemiološki rizik usled nastavka školske godine.

"Mi smo već danas uputili ministarstvu prosvete zahtev da se prosvetni radnici javljaju preko E-uprave. Nakon toga će sekretarijat vlade pozivati prosvetare preko E-uprave u zavisnosti od lokacije na kojoj borave i dati sve neophodne informacije u kojim domovima zdravlja i u kojim terminima će se odvijati imunizacija", dodao je Đerlek.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će se školska nastava odvijati po ranije utvrđenim pravilima, da je obrazovni sistem spreman za nastavak školske godine i da ne postoje razlozi za odlaganje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar