4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

JUŽNA MORAVA SE POVLAČI U KORITO: Do mnogih sela se i dalje ne može doći putevima

Nakon velikih poplava koje je izazvala u vranjskom kraju Južna Morava se povukla u svoje korito.

Počela je i sanacija probijenog bedema. Kod Zlatokopačkog i mosta kod Ćukovca pao je nivo vode za skoro jedan metar, ali ostale su posledice pre svega na poljoprivrednom zemljištu i stambenim objektima u selu Zlatokop.

- Naše službe su na terenu i prave detaljnu analizu svega što je oštećeno na stambenim objektima, ali i poljoprivrednom zemljištu - izjavio je medijima gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Dodao je da je počela stabilizacija bedema koji je probijen pored Zlatokopačkog polja jer je palo 60 litara kiše po kvadratnom metru i nadošla voda je podigla nivo reke za skoro dva i po metara. Samo u jednom satu je nadošla za 1,2 metra što je izuzetno veliki pritisak. Ovo izlivanje je bila izuzetno velika elementarna nepogoda.

- Nakon dobijanja informacije o povlačenju vode pustili smo saobraćaj preko mosta kod sela Ćukovac. Bitno je da prikupljamo sve informacije i geometri su na terenu kako bi sve podatke objedinili i uputili Kacelariji za javna ulaganja i Vladi Srbije. S obzirom na to da je proglašena vanredna situacija neophodno je da imaju sve u vidu da bismo mogli realno da obeštetimo sve sugrađane - kaže Milenković.

OVO ĆE VAS ZANIMATI: 

NAĐEN UROŠ KOJI SE IZGUBIO NA STAROJ PLANINI! Cele noći za njim su tragali spasioci

ČUDO MEDICINE Ovako izgleda dečak koji je odbranio mlađu sestru od psa (GALERIJA)

FELPS VODI TEŠKU BITKU, SUPRUGA ZABRINUTA: Ne znam šta bih radila da te izgubim

Aktivirala su se i neka klizišta zbog velikih padavina i već je teška mehanizacija u selima Gornji Vrtogoš, Beli Breg i Dubnica, a neophodna je i sanacija mosta u selu Neradovac.

Stižu i jake pumpe iz "Srbija vode" koje će iz poplavljenih polja ispumpavati 5.000 litara vode u sekundu. Proteklih dana obilne padavine izazvale su i velike probleme meštanima sela na teritoriji Gradske opštine Vranjska Banja.

Posebno je bilo teško žiteljima Starog Gloga gde je bujični potok odneo deo prilaznog puta do sela. Voda se povukla, pa je neophodno da se saniraju posledice. Kolima se ne može do sela što predstavlja veliki problem meštanima kojima je preko potrebna pomoć.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

- Bujična kiša napravila je još nekoliko blokada na teritoriji opštine Vranjska Banja - izjavio je predsednik opštine Dragan Sentić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar