Izvor: alo
04.01.2021 u 07:25
0

HEROJI SA PRVE LINIJE FRONTA NE ODUSTAJU: Neprekidna BORBA ZA SVAKOG PACIJENTA

Svako mesto u Srbiji ima svoje heroje koji se svim silama, često i nadljudskim naporima, bore da sačuvaju život svakog pacijenta obolelog od korone. Tako svoje heroje ima i Kruševac. To su lekari, sestre i tehničari, ali i nemedicinsko osoblje, iz crvene zone kruševačke Opšte bolnice.

Kapaciteti Opšte bolnice u Kruševcu, u kojoj se zbrinjavaju kovid pacijenti iz celog Rasinskog okruga sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, u ovom trećem talasu epidemije gotovo svakodnevno su maksimalno popunjeni. Najpre infektivno odeljenje, a zatim i, kako se broj obolelih povećavao, urologija i na kraju hirurgija, pretvoreni su u crvenu zonu.

Brigu o pacijentima preuzeli su skoro svi zaposleni. Najiskusniji, ne po godinama i stažu, već vremenu provedenom u crvenoj zoni je internista Nemanja Životić, supspecijalista pulmologije.

– U startu su svi bili uplašeni, niko nije ni znao kako sve ovo funkcioniše. I ja sam. Sticajem okolnosti radio sam sa tim teškim bolesnicima i nekako sam izgoreo u svemu tome – kaže za medije dr Životić.

U borbu sa kovidom i trku sa vremenom za svakog pacijenta bez mnogo razmišljanja uključili su se i oni sa manje iskustva.

 Zaista neverovatno koliko požrtvovanje, satima da rade u skafanderima, da trče po spratovima. Oni su u svakom smislu nadmašili neka moja očekivanja, svima sam zahvalan, svi su odradili neverovatan posao – ističe dr Životić.

Doktorka Milijana Jakovljević kaže da je u početku bilo teško, a da je sada stvar navike.

SVE O SPORTU

UŽAS NA TERENU: Fudbaler pao kao pokošen, bori se za ŽIVOT! (VIDEO)

KORONA NA PARKETU: Zvezda dobila PRODUŽENI odmor!

VANJA UDOVIČIĆ IZNENADIO RUKOMETAŠE: Uputio moćne reči podrške! (FOTO)

– Bilo je mnogo mlađih ljudi. To je nešto što nam je teže za rad i nešto što nas mnogo više pogodi na kraju – priča za Javni servis dr Jakovljević.

U crvenoj zoni kruševačke Opšte bolnice radi i dr Nikola Milojević.

– Nemamo vremena da se naspavamo, dosta se radi. Nažalost, dosta poznanika, kolega gubimo – priča dr Milojević.

Dejan Bojić, medicinski tehničar, preležao je kovid u aprilu.

– Zahvaljujući našim dragim doktorima oporavio sam se i sada i ja lečim pacijente obolele od kovida – navodi tehničar Bojić.

Moramo da se i dalje radujemo životu

U novu godinu zdravstveni radnici ušli su sa nadom će uskoro crvena zona biti prošlost, a zelena budućnost

– Moramo da se i dalje radujemo životu, da se smejemo, družimo. Nema razloga da izgubimo ljudskost – kaže dr Nemanja Životić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter