13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Novosti.rs

KON OTKRIVA DA LI ĆE VAKCINA BITI OBAVEZNA I ZA DECU

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona, dr Predrag Kon, izjavio je da deca verovatno uopšte neće biti u obaveznoj vakcinaciji.

On je dodao da će odluka o vakcinaciji dece biti poslednja na dnevnom redu jer ona nisu u riziku.

Dr Kon je pozdravio vest o dopremanju prvih doza ruske vakcine u Srbiju i najave o dolasku vakcina drugih proizvođača i dodao je na redu provera vakcina.

- Postoje zdravstvne vlasti ove zemlje koje proveravaju vakcine i dokumentaciju. Ispituje se da li je bezbedna vakcina. To je sve zakonski regulisano. Ogroman je to posao - naveo je on 

Vakcina ne može da učini da odjednom sve prestane, naglasio je epidemiolog i dodao da će se njena efikasnost tek videti.

Zdravstveni sistem nije pukao, ali je situacija katastrofalna

SAZNAJTE JOŠ...

DODIK NA SEDNICI UN: Potrebna solidarnost u borbi sa koronom! (VIDEO)

UDAR NA SRBIJU! Amerika naoružava Hrvatsku!

BRNABIĆ: Stanovi za pripadnike službi bezbednosti u 7 gradova

JEZIVA ISPOVEST Boranina čiji je otac poginuo u požaru: "Raspadao mi se u rukama"

Kon očekuje već sledeće nedelje manji broj novoobolelih u Beogradu ali to neće ići ravnomerno u celoj zemlji jer se virus različito širio.

- Za praznike će situacija biti teška jer će pritisak na bolnice biti i dalje veliki. Ove mere će biti na snazi dok god to bude trebalo, a lično mislim da bi one mogled da budu i oštrije - rekao je Kon.

Prema njegovim rečima treba sve učiniti da se odvrate naši građani u inostranstvu od dolaska u zemlju jer ako dođe isti broj kao za Uskrs mi nećemo to izdržati.

- Mi sada imamo katastrofalnu situaciju, prenapregnut je zdravstveni sistem, borba je za svakog pacijenta. Ne može da se kaže da je zdravstveni sistem pukao, ali je teška situacija - rekao je Kon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar