4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

DOKTOR TIODOROVIĆ UPOZORAVA: Mnogo će nas koštati kašnjenje oštrijih mera!

Posle 15. decembra mogli bismo da procenjujemo efekte novih mera, i možemo da se nadamo da ih ublažimo, ali ipak ćemo morati da računamo na to da ćemo određene morati da produžimo

Profesor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kazao je jutros da će nas mnogo koštati kašnjenje oštrijih mera jer su očekivali da će tokom sledeće nedelje doći do padanja pa do zaravnjenja krive, međutim, posle crnog petka možemo očkivati i sledeću nedelju veoma tešku.

 Ranije nismo imali da nam umiru u Leskovcu i Vranju sada to imamo. Ako se ove mere ne budu poštovale gvozdenom disciplinom, nećemo moći da izađemo na pravu situaciju koja bi nam omogućila da bude smirena i kontrolisana - rekao je prof. dr Tidorović:

SAZNAJTE JOŠ...

DODIK NA SEDNICI UN: Potrebna solidarnost u borbi sa koronom! (VIDEO)

UDAR NA SRBIJU! Amerika naoružava Hrvatsku!

BRNABIĆ: Stanovi za pripadnike službi bezbednosti u 7 gradova

JEZIVA ISPOVEST Boranina čiji je otac poginuo u požaru: "Raspadao mi se u rukama"

- Sigurno je da ne možemo efekte da očekujemo kako smo očekivali. Ide nam veliki praznik Sveti Nikola, preporučujemo da bude proslavljena kao Sveti Aranđel, u porodičnom krugu. Imaćemo pred Novu godinu situaciju u kojoj će se mnogo ljudi kretati i kupovati poklone. Tako da smirivanje možemo očekivati negde za Božić.

Na pitanje kada možemo da očekujemo efekte mera koje su danas stupile na snagu kazao je:

- Ukoliko stvarno budemo sprovodili mere, onda bi ipak tamo posle 15. decembra mogli da procenjujemo efekte mera i možemo da se nadamo da ih ublažimo, ali ipak ćemo morati da računamo na produženje određenih dalje mera.

Da nam pik tek sledi i da ne možemo da očekujemo još uvek potpuno smirenje korona situacije, potvrdio je i pre nekoliko dana epidemiolog dr Predrag Kon.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar