3°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

EKSKLUZIVNO! VESIĆ NA HAPPY TV OTKRIVA: Idem u Strazbur i jedva čekam PRESUDU (VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" čiji su domaćini Milomir Marić i Katarina Korša bio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

On je gledaocima Happy televizije detaljno ispričao šta se dogodilo na putu za Kosovsku Mitrovicu, gde je trebalo da bude potpisana Povelja za bratimljenje. 

SVE O KORONI

NOVE MERE STUPILE NA SNAGU! Evo ČEGA ćete morati da se PRIDRŽAVATE u NAREDNIM DANIMA!

Brnabić OTKRIVA! Evo od koga zavisi da li će biti ZATVORENE ŠKOLE I VRTIĆI!

POZITIVAN EFEKAT MERA: U Francuskoj NAGLI PAD broja NOVOZARAŽENIH!

Bajden PREDSTAVIO TIM koji ulazi u Belu kuću, na spisku dobro POZNATA IMENA!

- Prištiina je poslala jasnu poruku da srpska deca ne treba da imaju igrališta i da srpske porodice ne smeju da imaju krov nad glavom. Pokazali su i da Kosovska Mitrovica ne može da sarađuje sa Beogradom - rekao je Vesić. 

Zamenik gradonačelnika je istakao da Priština po svaku cenu želi da prekine svaki kontakt da Beogradom i time zabrani da se SrbiI vrate na svoja svoja ognjišta.

- Predsednik Vučić je pokrenuo inicijativu "mali Šengen" što ne odgovara Prištini koja ima samo jednu politiku - da se Srbi proteraju sa Kosova. Taj cilj mogu da ostvare samo ako uteraju strah narodu. Predsednik Vučić im smeta jer je uspeo da zaustavi odlazak Srba sa Kosova a i povećan je natalitet - objašnjava Vesić. 

Gost Happy televizije je istakao da su  Albanci narod koji nema svoju istoriju, ali imaju nameru da proteraju Srbe i otmu pravoslavne manastire kako bi ih predstavili kao kao svoje i time napravil veštačku državu. Vesić je objasnio da je u dogovoru sa svojim advokatom pripremio tužbu sudu u Strazburu s obzirom da su ljudska prava njegove ličnosti povređena zabranomm kosovskih vlasti da ide u Kosovsku Mitrovicu.

- Nemam problem da idem u Strazbur i dokažem koliko je anahrono ovo što rade. Želim da vidim da li srpska deca nemaju pravo da se igraju i da im se obezbede igrališta, kao i da li je slobodno kretanje zabranjeno i marginalizovano samo na Kosovu. Jedva čekam presudu - jasan je Vesić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar