3°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

DR STEVANOVIĆ APELOVAO: Ne lečite se kod kuće, nećete uspeti

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović rekao je danas da klinika svako jutro dočeka sa prekobrojnim pacijentima koji se smeštaju na privremene krevete dok se ne nađe smeštaj u ostalim kovid kapacitetima i još jednom apelovao na sve da se ne leče kod kuće.

- Najveći problem su pacijenti koji bukvalno sa vrata moraju na intenzivnu negu. Opet nam raste procenat onih koji se sami leče kod kuće, koji misle da ovo može da prođe samo od sebe, bez saveta lekara ili sa minimalnom pomoći lekara. Završava se na tome da se postavi dijagnoza, ali onda da bi izbegli hospitalizaciju, više se ne jave. Takvi nam se pacijenti javljaju nakon pet, sedam ili 10 dana kućnog lečenja i dolaze sa ekstremno teškim kliničkim slikama i bukvalno sa vrata idu u jedinice intenzivne nege i oni su najugroženiji – istakao je dr Stevanović.

PROČITAJTE JOŠ...

NOVE KORONA MERE ĆE BITI NA SNAZI OD UTORKA: Evo šta je na SPISKU!

MUŠKARAC IZ POŽAREVCA OPLJAČKAO PRODAVNICU PA ZAPALIO SVOJU KUĆU: Vatrogasci uspeli da spasu čoveka

INFEKCIJA SE ŠIRI: Novi podaci otkrivaju koliko inficirani koronom NEMA SIMPTOME

OBRADOVIĆ: Biće još prijatnih iznenađenja od Zvezde ove sezone

ZABELELA SE SRBIJA: Osetno hladnije, pao je prvi sneg (FOTO)

Potom je još jednom je uputio apel: "nemojte pokušavati da ovu bolest lečite sami kod kuće, ona jednostavno ne može da prođe sama od sebe".

On je upozorio da je sve veći broj hospitalizovanih pacijenata, pogotovo onih koji imaju tešku kliničku sliku.

- Broj pozitivnih se povećava iz dana u dan, broj hospitalizovanih se povećava iz dana u dan. Potpuno je jasno da sa ovakvim povećanjem broja pozitivnih, odnosno obolelih raste i broj osoba sa teškom kliničkom slikom. U ovom trenutku najveći broj onih koji se primaju na lečenje su iz radno aktivne populacije koja se najviše kreće i najviše je u kontaktu – rekao je dr Stevanović i dodao da je procenat onih koji imaju najteže kliničke slike u najstarijoj populaciji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar