13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

Stari savski most biće tokom 2021. ISEČEN NA TRI DELA i premešten na NOVU LOKACIJU

Rastavljanje Starog savskog mosta koje je bilo predviđeno za ovu godinu odloženo je za narednu 2021. ali je njegova budućnost, uprkos mnogobrojnim polemikama i dvostrukom izjašnjavanju građana, i dalje - neizvesna.

Iako je bilo skoro gotova stvar da će biti premešten na suvo, u Park Ušće, te da će se u sklopu njega nalaziti kafići i restorani, prema najnovijim informacijama on će nakon rastavljanja biti demontiran i privremeno postavljen na jednoj parceli na opštini Palilula. Tamo će ostati dok se ne sazna njegova konačna sudbina.

- Radovi na demontiranju će verovatno krenuti sledeće godine, dok će se uporedo raditi i novi most na njegovom mestu. Stari most će biti isečen na tri dela, transportovan brodom do svoje privremene lokacije, kako bi kasnije mogao ponovo da se koristi - rekao je glavni gradski urbanista, Marko Stojčić.

PROČITAJTE OBAVEZNO

EVROPSKA ZVEZDA: Crveno-beli pregazili Jermene i četvrti put čekaju zimu u Evropi (FOTO)

Hoti RAZGOVARAO sa Lajčakom o dijalogu Beograda i Prištine!

U ratu sa Jermenijom DO SADA POGINULO 1.280 azerbejdžanskih vojnika!

NOVI BRZI TESTOVI za koronu: Evo da li STIŽU u Srbiju!

Podsetimo, prilikom prošlogodišnjeg izjašnjavanja građana postojale su dve opcije: pobednička po kojoj bi most trebalo da se nađe u Parku Ušće i druga da bude premešten između Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova.

Kako je ova druga dobila manje glasova, odlučeno je da na toj lokaciji bude izgrađen novi pešačko-biciklistički most koji bi trebalo da poveže Blok 70 i Adu Ciganliju. I čiji su nacrti već predočeni javnosti.

Stojčić je potvrdio da će Novi savski most imati po dve trake u svakom smeru, sa tramvajskom bašticom u sredini i stazom sa bicikliste.

- To će biti jedan novi most koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine, ne znamo tačno kada jer je korona virus sve dosta usporio - naveo je Stojčić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar