Izvor: Tanjug
06.08.2020 u 16:21
0

VLADA SRBIJE: Odrediti sve laboratorije koje mogu da testiraju koronu

Vlada Srbije donela je danas odluku da se odrede sve laboratorije koje su osposobljene za sprovođenje ispitivanja na virus korona (SARS-CoV-2), odnosno da se veterinarski instituti uključe u laboratorijsko testiranje.

Zbog potrebe da se obezbedi zdravstveni sistem uoči jesenjeg perioda, kako bi se stanovništvo dodatno zaštitilo od zarazne bolesti Kovid-19, vlada je odlučila da se poveća broj laboratorija u kojima će biti omogućeno testiranje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Radi se o laboratorijama zdravstvenih ustanova i o svim mikrobiološkim laboratorijama u javnoj svojini, koje obavljaju poslove u oblasti zdravlja životinja, bezbednosti hrane, kontrole kvaliteta i bezbednosti mleka i ispitivanja zabranjenih, nedozvoljenih, štetnih i nepoželjnih supstanci u hrani i hrani za životinje, zdravlja bilja, semena i sadnog materijala i banke biljnih gena.

OVO MORATE ZNATI

JEZIVA TRAGEDIJA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Deca gledala ubistvo

ISPOVEST SMILJE TIŠME (91), PREŽIVELE IZ JASONOVCA: Spavali smo na mokroj travi i gledali KLANJA!

PRIZNANJE: Hrvat otkrio da su ubijani nedužni Srbi civili

EKSKLUZIVNO! AMBASADOR SAD NA HAPPY TV: Priznajem, ovo je cilj Amerike u Srbiji!

Članovi vlade usvojili su i Uredbu o ponudi važenja kupljenih ulaznica za kulturno-umetničke manifestacije koje su otkazane usled pandemije zarazne bolesti Kovid-19, kojom se uređuju načini i uslovi pod kojima se može ponuditi odgovarajuća zamena, odnosno nadoknada za kupljenu neiskorišćenu ulaznicu.

Organizator kulturno-umetničke manifestacije može kupcu ulaznice koja nije iskorišćena da ponudi da je iskoristi tokom narednog održavanja manifestacije, za neku drugu manifestaciju u njegovoj organizaciji (najkasnije do 31. decembra 2021. godine) ili da mu ponudi povraćaj novca.

Ova odluka rezultat je predloga koji su izneli predstavnici manifestacionog turizma na nedavno održanom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter