20°C

Beograd

Photo: privatna arhiva

Izvor: Alo.rs

LJUBAV U DOBA KORONE TOPI I NAJTVRĐA SRCA: Zajedno su pobedili i smrtnosnu zarazu!

Najlepša ljubavna priča u epidemiji koronavriusa nam stiže iz Kruševca

Supružnici iz kruševačkog gerontološkog centra, uprkos hroničnim bolestima i lošem imunitetu, pobedili su koronu, a tokom borbe sa virusom najveće muke nisu im zadavali ni temperatura ni kašalj, već razdvojenost. Dragana Jovanović (64) i Stamenko Gligorijević (65) “ kažu da je njihov recept za pobedu jaka ljubav, jer samo uz nju vitamini i lekovi mogu da deluju.

Dragana i Stamenko upoznali su se u gerontološkom centru u Kruševcu, gde su prvo igrali karte, a onda se iz druženja rodila ljubav.

- Kad sam upoznala Stamenka, prvo sam ga pitala - gde si bio do sada?!, jer sam pomislila da je on savršen čovek za mene. On je odgovorio - pa preko Drine, bili smo daleko, složili smo se da nas je kilometraža razdvajala godinama, ali sudbina nas je spojila. Zahvaljujući našoj jakoj ljubavi, pobedili smo i ovu opaku bolest - počinje svoju priču Dragana i dodaje nisu ni pomišljali da ih izolovane u garsonjeri gerontološkog centa virus može zakačiti, jer su im u „kuću“ ulazile samo medicinska sestra i čistačica.

- Ja sam se prva razbolela i otišla u bolnicu. Kada sam saznala da sam pozitivna, prvo sam pomislila na Stamenka. On ima probleme sa disajnim putevima i bojala sam se da ne bi dobro podneo bolest, pa sam se nadala da je izbegao virus. Znate, kada je u pitanju neko koga volite, uvek više brinete za njega nego za sebe - priseća se Dragana, koja je i sama nedavno imala tri operacije, i zdravlje joj, kako kaže, nije baš u zavidnom stanju.

SAZNAJTE JOŠ

STRAŠNO JE: Oglasila se Sanja Doležal povodom smrti Rajka Dujmića!

SAOPŠTENJE PUTEVA SRBIJE: Izmena režima saobraćaja zbog radova!

U toku snimanje onlajn nastave za narednu školsku godinu

Poljupci preko stakla

Dok su bili u bolnici i željno iščekivali dan kada će opet biti zajedno, Dragana i Stamenko viđali su se kroz staklo bolničke sobe.

- On je bio smešten na odeljenju za muškarce, ja na ženskom, ali kada god je mogao, dolazio je da se vidimo bar kroz staklo. Lekari i sestre mi kažu - evo stiže tvoja ljubav, a ja se samo smeškam. Ljubav je ljubav, ne zna ni za bolest, ni za granice. Smejali su nam se jer smo bili kao pravi tinejdžeri, po ceo dan smo provodili na telefonu, a kad god ugrabimo trenutak, on žuri do moje sobe da se bar nakratko sretnemo - ispričala nam je zaljubljena Dragana.

Samo dva dana kasnije, za njom je u kruševačku bolnicu na infektivno odeljenje došao Stamenko, ali je posle nekoliko dana zbog lošeg zdravstvenog stanja morao da bude prebačen u KBC Zemun.

- Kada sam videla da ga iznose na nosilima, srce mi se kidalo. Ne mogu to da opišem. Plašila sam se za njega, ali sam ipak sam sve vreme verovala da će biti jači od bolesti i da ćemo uskoro opet biti zajedno. Snagu mi je davalo to što smo non-stop bili na vezi, pa sam uvek znala kako je, gde je, da li je dobio terapiju - priča Dragana i dodaje da je najsrećnija bila kada su oboje u rukama imali negativne rezultate testa.

- Bili smo presrećni! Kad sam dobila drugi negativan test, to mi je bilo kao očekivano, a kada sam saznala da je i on negativan, to je bila prava radost - kaže naša sagovornica.

Nakon svega što su prošli, kažu da ih ništa ne može iznervirati, osim neodgovornih ljudi.

- Poludim kada vidim da se okupljaju, idu bez maski, jure u kafiće kao da im život od toga zavisi. A u stvari tako ugrožavaju ne samo svoj već i tuđe živote. Najradije bih sve one koji su neodgovorni obukla u skafandere koje nose lekari i sestre, pa im stavila i rukavice, i maske, i vizire i u svoj toj opremi ostavila na suncu jednu smenu, da vide kako je zdravstvenim radnicima, koji se mesecima muče zbog takvih kao što su oni - zaključila je Dragana.  

Kad prođe epidemija ići će na jagnjetinu

Oporavak od bolesti i povratak zajedničkom životu proslavili su jakim i dugim zagrljajima, ali samo uz kafu i vodu.

- Proslavili smo, ali kakvo mi je to slavlje samo uz vodu. Da je bila neka jagnjetina, neko žešće piće, to bi bilo mnogo bolje. Ovako ćemo sačekati da sve prođe, pa da odemo lepo u kafanu na večeru, da se počastimo kako dolikuje - ispričao je Stamenko

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar