12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Srbija Danas

MASKE NE SKIDAMO DO SLEDEĆEG PROLEĆA! Kon otkriva kada će PASTI BROJ zaraženih i da li ima SUKOBA U KRIZNOM ŠTABU

U Beogradu je 85 odsto pozitivnih od onih koji se testiraju i to je snažan podatak, rekao je epidemiolog Predrag Kon za beogradske medije, i naglasio da nošenje maski nije pitanje "hoću - neću, već je pitanje obaveze koja će trajati jako dugo - sve do proleća sledeće godine".

- Virus nam je jasno rekao, nema sezone kod mene, kod mene je situacija da idem i preko leta i preko zime, u bilo koje godišnje doba - poručio je Kon.

Ovo će biti talasasto, ponovo ćemo imati pad, čim dođe do opuštanja biće rast i biće tako sve do dolaska vakcine, uveren je Kon.

- A, ako ne bude napravljena vakcina moraćemo svi, "kad kažem svi - više od pola", da se zarazimo - rekao je epidemiolog.

KORONAVIRUS U SRBIJI

Za 24 sata preminule tri osobe u KC Niš i jedna u Vranju

U Novom Pazaru 5 preminulih od korone u poslednja 24 časa

VLADA SRBIJE USVOJILA 4 NOVE MERE Ako ne nosite masku, ovo je iznos KAZNE!

NOVA ČETIRI SIMPTOMA KORONA VIRUSA: Pojavljuju se pre temperature i kašlja!

Na pitanje šta posle dve nedelje, na koliko su uvedene mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom, Kon odgovara da posle dve nedelje ostaju maske, "i ostaće do daljeg".

- Sve ostalo je znak pitanja. Ako se naučimo da idemo u noćne klubove sa maskama. Ako mi neko garantuje da će tako da bude... Svi neprekidno pričaju da nešto ne može. Da ne može da se napravi utakmica tako da dođe 5.000 sa razmakom, pa onda neće biti utakmice - predvideo je on.

Na pitanje da li ima sukoba u okviru Kriznog štaba i na relaciji lekari-država, Kon je rekao da ima, ali da nisu u pitanju svađe, već razmena mišljenja.

- Taj sukob nije ne znam kakav, to je verbalna razmena mišljenja. Kada prelazi u bes ili nešto neprihvatljivo, ja kažem - dobro, ja razumem. Taj sav bes koji postoji treba preusmeriti prema virusu i stavljati maske. Ako stavimo maske i nosimo ih stalno, taj virus nema gde - zaključio je on.

Komentari korisnika (1)

Iva

Zapadni mocnici koji su virus namenski i napravili (kao i sve druge viruse do sada) se sada nasim mukama smeju iz fotelja..


Ostavite komentar