29°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HappyBSC

GDE MOŽEMO PUTOVATI U REGIONU Sve što ste hteli da znate o prelasku granica!

Nakon što je Hrvatska danas objavila da je moguće putovanje u tu zemlju bez testiranja i za državljane Srbije, koji moraju pri ulasku priložiti dokaz o tome gde će boraviti u Hrvatskoj, proširila se lista zemalja u koje srpski državljani mogu da putuju.

PROMENILI MIŠLJENJE: Građani Srbije ipak mogu da uđu pod OVIM USLOVOM u Hrvatsku

Kako je ranije najavljeno, od 15. juna moći će se putovati u Grčku. Grci su na prvi spisak stavili Srbe koji većinom i letuju u ovoj zemlji, a prilikom ulaska biće sprovedena nasumična testiranja za sve strane državljane kojima je dozvoljen ulazak u ovu zemlju, pa tako i za naše.

GRČKA OTVARA GRANICE, KREĆU NASUMIČNA TESTIRANJA

Srbija je sklopila dogovor sa Mađarskom o slobodnom prelasku granice, a isti dogovor ima i sa Bugarskom koji stupa na snagu 1. juna.

Sa Bosnom i Hercegovinom granice su međusobno otvorene još od juče, iako je zvanično trebalo da budu otvorene od ponedeljka, ali je ova mera otvaranja granica stupila na snagu odmah juče.

BiH OD 1. JUNA OTVARA GRANICE SA SRBIJOM!

 Crna Gora je saopštila da će od 1. juna otvoriti granice za neke zemlje, a to su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Mađarska, Albanija, Grčka, među kojima nema Srbije.

Treba napomenuti da je Srbija donela odluku da od 1. juna otvori granicu sa nekoliko susednih država, među kojima je i Crna Gora, ali građani Srbije ipak neće moći da putuju u tu zemlju bez testiranja i izolacije.

Na spisku zemalja sa kojima Crna Gora otvara granice nema SRBIJE

Kako je danas najavljeno, Turska bi svoje granice i samim time turističku sezonu trebalo da otvori 15. juna. Ipak, za ulazak u ovu zemlju, kako sada stvari stoje, biće obavezan PCR test.

MINISTARSTVO TURIZMA OTKRIVA SVE O NOVOJ SEZONI: Pogledajte da li ćemo raditi PCR test za Tursku

Albanski premijer Edi Rama najavio je otvaranje kopnenih granica i već od 1. juna otvaranja plaža.

Otvaranje granica Severne Makedonije predviđeno je do 10. ili 15. juna. Sada je na snazi mera karantina. Posle 15. juna najavljeno je da neće biti potreban negativan test ili karantin.

KAKO KROZ SEVERNU MAKEDONIJU DO GRČKE: Nedoumice oko letovanja

Slovenija je otvorila granicu sa državljanima EU 15. maja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar