19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

OTKRIVAMO: EXIT od 13. do 16. avgusta, poznati datumi i za druge manifestacije u Srbiji!

Kako nezvanično saznajemo, nakon preporuke premijerke Ane Brnabić da se usled ubrzanog poboljšanja zdravstvene situacije u Srbiji Exit festival ne otkazuje, već pomeri za avgust, naš najznačajniji festival u svetu odredio je nove datume. Tako će se u smanjenom kapacitetu i ograničenjem posetilaca na zemlje u kojima je epidemiološka situacija pod kontrolom, publika na Petrovaradinskoj tvrđavi okupiti od 13. do 16. avgusta.

I druge domaće manifestacije koje se tradicionalno održavaju u avgustu odredile su svoje datume.

U standardnim terminima održaće se niški džez festival Nisville, od 13 do 15. avgusta i Lovefest u Vrnjačkoj banji, od 6. do 8. avgusta. Letnji festivali u Beograd stižu uz Beer Fest koji će se ove godine održati sedam dana kasnije od planiranog termina, odnosno od 20. do 23. avgusta, dok je kraj leta na Ušću rezervisan za Music Week, od 28. do 30. avgusta.

OBAVEZNO PROČITAJTE

ON JE PONOS SRBIJE Novaku Đokoviću uručena velika povelja (GALERIJA)

BRUCOŠI OVO MORATE ZNATI: Samo za polaganje prijemnog do 9.000, najskuplja školarina 243.500 dinara

DVA KLIKA DO PRIJAVE: Preko e-uprave za jedan dan prvake za dolazak u škole prijavilo 15.000 RODITELJA

PRIPREMNO ROČIŠTE PRED VIŠIM SUDOM U NIŠU: Malčanski berberin danas iza zatvorenih vrata o krivici

VEST KOJA ĆE OBRADOVATI MATURANTE: Matursko veče uz određena pravila

O preporuci srpske premijerke da se Exit odloži za avgust, već su izvestili i brojni globalni i regionalni mediji. Čuveni britanski list "Guardian" naveo je da je Srbija uspela da prevaziđe zdravstvenu krizu bez težih posledica, dok britanski "Telegraf" ističe procenu da će do avgusta epidemiološka situacija biti pod potpunom kontrolom u čitavoj Evropi. I američki "Pollstar" piše o drastičnom poboljšanju zdravstvene situacije i prenosi kako primer iz Srbije može pomoći da se ubrza oporavak celokupne svetske muzičke industrije. Hrvatski "Jutarnji list" preneo je procenu regionalnih turističkih eksperata da je Srbija napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati, te da će države koje to prepoznaju brže oporaviti turizam od drugih.

Svetska turistička organizacija procenila je nedavno da ovu privrednu granu na svetskom nivou očekuje pad od vrtoglavih 70%, tako da vest o održavanju najvećih domaćih festivala može biti od posebnog značaja za oporavak domaće turističke privrede.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar