16°C

Beograd

Photo: Tanjug/Printscreen

Izvor: HappyBSC

Dr Kon: Ne razmišljamo o novim merama za Uskrs, gledaćemo rezulate od ovog vikenda

Na pitanje novinara da li će se produžiti policijski čas od četvrta do ponedeljka i sledeći vikend kada pada pravoslavni Uskrs dr Kon je rekao da trenutno ne razmišljaju o radikalizaciji mera.

- Bitno je već sada kontakte svesti na najmanju moguću meru. Nismo protiv praznovanja, naprotiv, u nekom razmišljanju nisu mi praznici na prvom mestu. Sačekaćemo da vidimo koje su brojke u narednim danima i da li imamo efekta, ako se bude jasno videlo da dolazi do pada i u tom slučaju ćemo provesti odgovarajuću odluku. U svim razgovorima sa svim kolegama epidemiolozima, sve kolege bez izuzetka podržavaju takve mere, rekao je dr Kon.

Dr Kisić je naglasila da je na Sajmu 164 pacijenta, a u hali Čair ih je 229 i pošto je kapacitet Čaira 250 pacijenata, određeni broj njih je premešten na Sajam u Beogradu i oni su na korak od vraćanja kući, to su pacijenti sa najblažim slikama.

Što set tiče respiratornih infekcija i povišene temperature kod dece, dr Kisić Tepavčević je naglasila da ima sad nekih obolenja koji su slični gripu i da nije svaki put u pitanju koronavirus.

Dr Kon je rekao da je pola zaraženih koronavirusom u Beogradu ali 20-30 dnevno ljudi u Beogradu ima simptome slične gripu.

- To je ekstremno niskog inteziteta, dok nemamo 1000 u Beogradu nedeljno ne smatramo da imamo epidemiju gripa ali se nešto čudno dešava, vidimo da postoji neka respiratorna infekcija slična gripu koja se pojavljuje.

Dr Stevanović je naglasio da je organizovan smeštaj za ljude koji žive daleko i koji putuju i koji su u Beograd došli iz drugih mesta da pomognu u lečenju, oni su svi smešteni i obezbeđeni u Beogradu.

- Ni u svetu ne postoji preporuka da lekari ne idu svojim kućama nakon smene, tako da i mi pratimo tu preporuku, rekao je dr Stevanović.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti