13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Objavljene odluke Vlade o privremenim bolnicama

Vlada Srbije donela je odluke o otvaranju privremenih objekata za smeštaj i lečenje obolelih od zarazne bolesti COVID-19 na Beogradskom i Novosadskom sajmu kao i hali Čair u Nišu, a koje su danas objavljene u Službenom glasniku.

U odlukama koje su stupile na snagu danas navodi se da su privremene bolnice deo vojno zdravstvenog sistema kojima u uslovima vanrednog stanja upravlja Ministarstvo odbrane.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

BRNABIĆ UPOZORILA NACIJU: Još 3 ovakva dana i sistem će pući!

VUČIĆ SE ZAHVALIO RUSKOJ BRAĆI NA POMOĆI SRBIJI!

EPIDEMIOLOG KON: Zaraženi lekari i sestre ne rade

STIGLA RUSKA POMOĆ: Pogledajte šta su dopremili i ko su lekari za borbu protiv korone! (VIDEO)

UPOZORENJE EVROPOLA: Porast sajberkriminala u vreme pandemije korone

Za potrebe privremenih bolnica angažuju se zdravstveni radnici, zdravstveni saradnici i druga lica zaposlena u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreža zdravstvenih ustanova, vojnim zdravstvenim ustanovama, državnim organima i pravnim licima osnovanim sredstvima u javnoj svojini koja obavljaju poslove zdravstvene delatnosti.

Osnov za angažovanje u privremenim bolnicama su rešenja rukovodilaca a u skladu sa odlukama Kriznog štaba za suzbijanje COVID-19.

Lekove i medicinska sredstva za privremene bolnice obezbeđuje Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Obolele od bolesti COVID-19, i inficirane virusom SARS-CoV-2 u privremene bolnice upućuju zdravstvene ustanove određenje za prijem i zbrinjavanje tih lica, a prevoz vrši se posebnim sanitetskim vozilom na način kojim se sprečava širenje zaraznih bolesti.

PROČITAJTE JOŠ

NAJGORI DAN DOSAD: U Srbiji 305 novoobolelih i 8 preminulih

NAJVEĆI BROJ U BEOGRADU: U samoizolaciji 74.885 ljudi u 145 mesta

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ TESTIRAN NA KORONU: Evo kakvi su rezultati!

ZABRANA U REPUBLICI SRPSKOJ: Nema kretanja od subote u 12 do nedelje u 18

SLOVENIJA: 4 PREMINULIH, 934 ZARAŽENA, TESTIRANO VIŠE OD 25.000 LJUDI

U odlukama o privremenim bolnicama navodi se da se prijem, testiranje i otpust vrše po stučnom uputstvu Zavoda za javno zdravlje.

Ishranu u svakoj od privremenih bolnica obezbeđuju Studentski centri tih gradova, a bolnice obezbeđuju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

Koordinatora - rukovodioca svake od privremenih bolnica određuje ministar odbrane.

Sve tri bolnice dezinfikuje Zavod za biocide i medicinsku ekologiju, a održavanje higijene u beogradskoj obezbeđuje „Beogradski sajam“, dok u druge dve to čine uprave tih gradova.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar