11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

SEVERNA MITROVICA I ZVEČAN OD 18 ČASOVA POD KARANTINOM!

- Severna Mitrovica i Zvečan proglašeni su danas teritorijama pod karantinom, odlučeno je na sednici kriznih štabova te dve opštine, a kako je izjavio gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, odluka o uvođenju karantina je stupila na snagu danas od 18.00 časova.

Uvođenje karantina znači da nijedan građanin ne može da napusti ili da uđe na to područje, osim u slučaju medicinske potrebe, proizvodnje, prodaje i snabdevanja najosnovnijim namirnicama, prenose mediji.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

BRNABIĆ UPOZORILA NACIJU: Još 3 ovakva dana i sistem će pući!

VUČIĆ SE ZAHVALIO RUSKOJ BRAĆI NA POMOĆI SRBIJI!

EPIDEMIOLOG KON: Zaraženi lekari i sestre ne rade

STIGLA RUSKA POMOĆ: Pogledajte šta su dopremili i ko su lekari za borbu protiv korone! (VIDEO)

UPOZORENJE EVROPOLA: Porast sajberkriminala u vreme pandemije korone

- Na osnovu predloga epidemiologa nadležnih zdravstvenih institucija, Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja, a zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom u našoj opštini i Opštini Zvečan i u cilju zaštite naših građana, imajući u vidu specifičan položaj naših opština dužni smo da Zvečan i Severnu Mitrovicu proglasimo teritorijom koja je pod karantinom, naveo je Rakić.

Dodao je da će slobodno kretanje biti omogućeno rukovodstvu i osnovnom administrativnom osoblju iz sektora kao što su zdravstvo, bezbednost i administracija opštine, i krizni štab sa potrebnim službama.

On je rekao da je kretanje omogućeno i za ekonomske operatere u svrhu osiguranja lanca snabdevanja osnovnim sredstvima građana i institucija.

Podsetio je da su zabranjeni i otvoreni i zatvoreni skupovi u svim sredinama - privatnim i javnim, osim kada je to neophodno za obavljanje radnih zadataka prevencije i suzbijanje pandemije, gde je dopuštena socijalna distanca od dva metra.

PROČITAJTE JOŠ

NAJGORI DAN DOSAD: U Srbiji 305 novoobolelih i 8 preminulih

NAJVEĆI BROJ U BEOGRADU: U samoizolaciji 74.885 ljudi u 145 mesta

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ TESTIRAN NA KORONU: Evo kakvi su rezultati!

ZABRANA U REPUBLICI SRPSKOJ: Nema kretanja od subote u 12 do nedelje u 18

SLOVENIJA: 4 PREMINULIH, 934 ZARAŽENA, TESTIRANO VIŠE OD 25.000 LJUDI

- Osobe za koje se potvrdi da su pozitivne na korona virus biće upućivane u privremeni smeštaj, odnosno Studentski centar u Severnoj Mitrovici, dok će se za specifične slučajeve preduzeti dodatne mere, rekao je Rakić.

Na Kosovu i Metohiji su do sada potvrđena 144 slučaja korona virusa, a dve osobe su preminule.

U srpskim sredinama zabeleženo je 18 slučajeva, a jedna osoba je preminula.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar