2°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: TANJUG

VULIN ISTIČE DA VOJSKA ISPUNJAVA OBAVEZE: Angažovana u svakom segmentu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kazao je večeras da Vojska Srbije ispunjava sve pred nju postavljene zadatke, kako od predsednika tako i od Vlade Srbije i Kriznog štaba u toku vanrednog stanja izazvanog širenjem epidemije koronavirusa te da je njen plan delovanja raznolik.

“Vojska ispunjava obaveze, ons je angažovana u svakom segmentu. Mi smo na ulicama, patroliramo, čuvamo najvažnije objekte javne infrastrukture, najvažnije objekte zdravstvene infrastrukture, obezbeđujemo i 17 migrantskih kampova, pomažemo MUP-u oko graničnih prelaza. Vodimo računa da sve bude kako treba u karantinima koje je Vlada odredila, naši lekari učestvuju sa svojim civilnim kolegama u svemu…”, istakao je Vulin 

On je naveo da se namenska industrija prilagodila potrebama društva u ovom momentu te da izrađuje zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, među kojima i sedamdesetpetoodstotni alkohol.


PROČITAJTE I OVO

ŠEIK BIN ZAJED ŠALJE POMOĆ SRBIJI: Humanitarni avion sleće u subotu

KINESKI STRUČNJACI JEDNOGLASNI: Srbijo, koronu ubijaju testiranja i samoizolacija!

PREMINULE JOŠ DVE OSOBE TOKOM NOĆI U SRBIJI: Ukupno potvrđena 384 slučaja korona virusa

PENZIONERI I OVE NEDELJE MOŽETE U KUPOVINU: Ovo je spisak prodavnica koje će biti otvorene za vas!

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ OTKRIVA: Sledeća nedelja će bit teška, evo kad možemo očekivati pad obolelih

NAJBITNIJA JE HIGIJENA: Korona u Vladi, miševi u rupama

STIŽU DOBRE VESTI ZA RADNIKE: Ministar: Ne želim da ljudi imaju bojazan


Vulin je prokomentarisao slučaj koji se dogodio u Kragujevcu kada je vojna policija bila prinuđena da reaguje upotrebljavajući fizičku silu.

“U Kragujevcu je vojna policija reagovala da zaštiti lekare. Čovek je izašao iz izolacije, istrgnuo masku dvojici medicinskih tehničara, možda ih je i zarazio, možda je zarazio i vojnika. I šta očekujete, evo pitam. Jel moguće da je neko tako bezobrazan, neodgovoran i sebičan. VS će dosledno sprovoditi zakon, građani mogu da budu mirni, takvi se neće šetati”, poručio je ministar odbrane.

U ovim teškim momentima, samo izuzetno organizovana država može da se izbori sa teškoćama, kazao je Vulin i dodao da su zaslugama predsednika Aleksandra Vučića u poslednje dve nedelje nabavljeni respiratori u većem broju nego 12 godina pre, za vreme, kako je rekao, svih bivših predsednika i premijera.

Prema rečima Vulina, u teškim trenucima poput ove ođedanput se probudila solidarnost u srpskom narodu i među građanima Srbije, ocenivši da je to za svaku pohvalu.

“Sva srpska mladost sada želi da pomogne starijim sugrađanima, probudila se međugeneracijska solidarnost. Moramo da budemo složni i da poštujemo nadležne strukture i stručnjake. Sudbina Srbije zavisi od svakog od nas pojedinačno. Ako to shvatimo, pobedićemo”, istakao je Vulin.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, gde je “pala” vlada Aljbina Kurtija, ocenio je da je posredi snažan sukob između SAD i Nemačke.

“Očigledno je da je Grenelova ''buldožer diplomatija'' nadvladala i pobedila. Ne očekujemo neku posebnu promenu za položaj Srba na KiM. Posle Kurtija očekujemo Murtija. Ali, vidimo da je došlo do promena snaga između velikih sila na prostoru Kosova i Metohije”, konstatovao je Vulin.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da bi nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti