13°C

Beograd

Photo: Wikipedia/Printscreen

Izvor: Alo

DA LI JE MOGUĆE: Iznajmljuju opštinske automobile za 108.000 evra!

Opština Plandište za samo tri automobila, od kojih je jedan luksuzni, daje oko 108.000 evra od građana tog malog vojvođanskog mesta. Međutim, oni ta vozila uopšte ne kupuju već iznajmljuju. Za te pare, pošto su čelnici čvrsto rešili da svoje zadnjice smeste u udobne četvorotočkaše, mogli su da kupe pet odličnih vozila po ceni od po 20.000 evra. 

Ugovor o nabavci službenih automobila opština je zaključila sa jednom rentakar kućom na 12.740.414,4 dinara, što je oko 108.000 evra, a parafirao ga je u novembru predsednik opštine. Te pare biće utrošene za rentiranje automobila na period do pet godina.

Ono što su bili zahtevi opštinara, a što se veoma precizno navodi u konkursnoj dokumentaciji, jeste da jedno od tri vozila bude luksuzno, sa pogonom na sva četiri točka, sa automatskim DSG menjačem, da ima kožna sedišta i prednja sportska sedišta kao da će na trke, zatim sportske pedale, erbeg, čak i za kolena vozača. U tehničkim zahtevima navodi se i da taj luksuzni automobil mora da ima tonirana stakla, kožnu ručicu menjača i osam zvučnika.

CRNOGORCI ŠIROKO: Deci investitora crnogorsko državljanstvo i pre punoletstva

Osim ovakvog luksuznog putničkog vozila, Opština traži i dva manje luksuzna automobila.

- Taj luksuzni putnički automobil mogla bi da bude „škoda superb“ ili eventualno „pasat“. Da su, recimo, „škodu“ kupili sa svom tom dodatnom opremom, platili bi je najviše oko 40.000 evra. Ono što me buni su ta sportska sedišta. Nije mi jasno da li to čelnici opštine idu na trke ili o čemu je reč. -

Jovan Repac, predsednik opštine Plandište, nedavno je imao konflikt preko jedne društvene mreže s ratnim veteranom koji ga je kritikovao i po svemu sudeći iznervirao, pa mu je tim povodom napisao: - ...Nisi moj nivo, ološu jedan, a za tebe sam gospodin predsednik! A sada da se vratim svojoj večeri - biftek sa prelivom od tartufa je sjajan, a košta koliko ti mesečno zaradiš! E toliko ja dam na večeru jer sam sposoban, a ti crkni od zavisti, ološu jedan! - Repac se kasnije branio da nije baš sve tako bilo, već da mu je to neko podmetnuo.

Takođe, da se radi o brdovitom predelu, a ne o ravnici možda bih razumeo i što su nabavili vozilo s pogonom na sva četiri točka. Ima tu još stvari koje im nisu potrebne. Uostalom, ako su hteli neki pouzdan i dobar automobil, mogli su da ga kupe za samo 20.000 evra sa svom tom dodatnom opremom i bog da ih vidi. „Fijat“ ima odlična vozila, a i kao funkcioneri u ovoj zemlji dali bi dobar primer time što bi vozili automobile koji se proizvode u Srbiji. Ovo mi smrdi, iskreno da vam kaže, na neku ozbiljnu mućku - kaže za „Alo!“ jedan auto-mehaničar iz Beograda.

ŽELITE U POLITIKU? Stranka će vas koštati 50.000 evra, a izlazak na izbore prava sitnica

Međutim, nije samo on šokiran ovim tenderom, već i meštani s kojima smo razgovarali, a koji su insistirali na anonimnosti, kako ne bi imali problema.

- Drago dete, šta da ti kažem... Može im se pa rade kako hoće i šta hoće. Verujte da ima mali milion stvari na koje su mogli da potroše taj novac samo u opštini. A da ne pričamo koliko ima bolesne dece za koju se pare skupljaju SMS porukama. Da su novac dali za lečenje nekog deteta, niko im ni reč ne bi rekao. Sramota, šta drugo da kažem –- rekla  je meštanka Plandišta.

I njen suprug i komšije s kojima smo razgovarali, kako navode, potpisuju svaku njenu reč.

- Kako se ko dočepa fotelje sa opštinskim parama, ponaša se kao da su mu ih mama i tata ostavili u nasledstvo. Tako je oduvek bilo, a bojim se da će tome teško moći da se stane na put - dodaje njen suprug.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti