5°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

DODELJEN "ZLATNI SUNCOKRET": "Vital" nagradio roman godine (VIDEO)

Kompanija "Vital" nastavlja da podržava značajno književno priznanje, nagradu "Zlatni suncokret", koja se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje na srpskom govornom području u žanrovima romana, pripovetke, poezije, književne kritike i knjževne publicistike.

Članovi žirija "Vital"-ove nagrade su Dragan Jovanović Danilov, Dragan Babić i Vladimir Gvozden (predsednik). 

U jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo" Happy TV gost je bio predsednik žirija Vladimir Gvozden. 

- Značajna književna nagrada je i ove godine dodeljena. "Vital"-ova nagrada održava renome koji traje već dugo - najavio je domaćin u studiju Milomir Marić. 

- Hvala vam na tom mišljenju da je "Vital"-ova nagrada sačuvala renome. Trudimo se više od dvadeset godina da postojimo. Nagrada je prvi put dodeljena 1996. godine pesničkoj zbirci Ivana V. Lalića, a među dobitnicima su Radoslav Petković, Svetlana Slapšak, Goran Petrović, Vojislav Karanović, Vladimir Tasić, Jovica Aćin, Mileta Prodanović, Dragan Jovanović Danilov, David Albahari, Uglješa Šajtinac i Dragan Velikić. Možemo da kažemo da nagrada traži najbolju knjigu. Ove godine je dobitnik Tanja Stupar Trifunović za roman "Otkako sam kupila labuda". U najuži izbor ušle su i knjige "Po šumama i gorama" Milenka Bodirogića i "Grozota ili..." Slobodana Tišme - naveo je predsednik žirija Vladimir Gvozden

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti