18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Prvi mobilni autobus za vakcinaciju u Srbiji biće svaki dan na drugoj lokaciji

Prvi mobilni autobus za vakcinaciju u Srbiji biće svaki dan na drugoj lokaciji, u petak smo krenuli iz Obrenovca, juče smo bili na Adi Ciganliji, a danas smo u Rakovici, ispred Tržnog centra "Big", izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević koja je obišla ovaj mobilni autobus.

VESTI DANA

(UŽIVO) LOKALNI IZBORI U HERCEG NOVOM: Do 10 časaova glasalo 17.36 odsto birača

SVETSKI MEDIJI ODUŠEVLJENO BRUJE O NAŠOJ ZEMLJI! PBS: Srbija pobeđuje koronu! (FOTO, VIDEO)

PARADA POBEDE ZAVRŠENA: Crvena armija pokazala koliko je MOĆNA! (FOTO, VIDEO)

Prema njenim rečima, mobilni autobus će biti od 10 do 17 časova na ovom mestu gde vlada veliko interesovanje, a građanima je na raspolaganju sinofarm vakcina.

Pomoću ovog autobusa možemo stići do svakog mesta, svakog čoveka, svakog sela u Beogradu i gde god i jedna osoba postoji koja želi da se vakciniše mi ćemo stići do nje. Juče se na Adi Ciganliji vakcinisalo više od 114 osoba uglavnom mlađe populacije. Ljudi koji su došli da uživaju u prirodi videli su ovaj autobus i nisu mogli da veruju da tako nešto postoji. Mi smo jedinstveni u ovom delu Evrope kada su u pitanju sve inovacije jer brinemo o ljudima. Želimo da punktovi za vakcinaciju budu dostupni jer je vakcinacija jedini način da se pobedi ovaj virus, rekla je Stanisavljević.

Ona je podsetila da je Srbija, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, obezbedila dovoljan broj vakcina.

O OVOME SE PRIČA

VOZAČI, DANAS SE NAORUŽAJTE STRPLJENJEM: Pojačan saobraćaj očekuje se tokom popodneva

DUGOROČNA PROGNOZA: Pogledajte kakvo nas vreme očekuje narednih dana

ZLO ĆE POBEĆI OD VAS AKO PROČITATE OVU MOLITVU: Danas se slavi SVETA NEDELJA i svetomučenik Vasilije

Ovo je autobus GSP-a koji je prema preporukama i standardima Gradskog zavoda za javno zdravlje preuređen kako bi služio za punkt za vakcinaciju. Ovde uvek može da radi lekarska ekipa kao na bilo kom mestu gde se vakcinacija već obavlja, rekla je Stanisavljević.

Imamo deo gde se vrši prijavljivanje, lekarski pregled, sama vakcinacija, a na kraju ispred autobusa obezbeđen je deo kao čekaonica gde se sačeka određeno vreme posle vakcinacije. U autobusu je obezbeđen protok vode i frižideri koji se putem agregata napajaju, čime se omogućava bezbednost vakcina, navela je ona.

Stanisavljević je najavila da će se ovaj autobus svakog vikenda naći na nekoj pešaškoj zoni, sutra će biti u opštini Barajevo, prekosutra u Lazarevcu.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić pozvao je ovom prilikom sve građane Rakovice i Beograda da dođu i da se vakcinišu te da na taj način pobedimo ovaj virus.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar